Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez: "Ik had het lastig de laatste races, maar men maakte het erger dan het is"

Sergio Perez won in Singapore zijn tweede race van het Formule 1-seizoen. Dat het een tijdje duurde wil volgens hem absoluut niet zeggen dat hij ondermaats presteert bij Red Bull.

Startend vanaf de tweede plaats nam Sergio Perez vrijwel direct de leiding in de GP van Singapore over. Ondanks het regenachtige weer, safety cars en crashes van anderen gaf hij de leiding niet meer uit handen, wat hem zijn tweede overwinning van het huidige F1-seizoen oplevert. De teamgenoot van Max Verstappen is natuurlijk blij met zijn zege. Terugblikkend op de race legt hij uit dat na de start alles precies ging zoals hij hoopte. "Het voelde alsof ik de race onder controle had, vooral op de intermediates in het begin. Ik kon doen wat Charles (Leclerc, red.) aan het doen was en het gat openhouden. Dat was belangrijk voor het managen van de banden", zegt hij in gesprek met onder meer RacingNews365. Wel had Perez verwacht dat het circuit wat sneller zou opdrogen, wat uiteindelijk nog wel gebeurde. Een overstap naar droogweerbanden was onvermijdelijk. "Toen was het vooral overleven, want we moesten rijden met extreem slechte omstandigheden. Ik denk dat men soms onderschat hoe lastig het dan is en hoe makkelijk een fout gemaakt kan worden." "Het was best vochtig, best nat en het was heel, heel erg tricky. Een fout was zo gemaakt. Ik had ook veel momentjes, dus ik ben eigenlijk al blij dat ik de finish heb gehaald. Maar om ook nog te winnen, dat voelt heel speciaal."

Perez zeer tevreden over resultaten bij Red Bull

De overwinning van de GP van Singapore is een speciale voor Perez. Het is zijn vierde overwinning en zijn tweede van het seizoen. Zijn laatste overwinning was in Monaco, alweer tien races geleden. "Ik heb het de afgelopen races wat zwaarder gehad. Natuurlijk maakt de media in de Formule 1 het een stuk groter, misschien omdat ik 'gewoon' Mexicaan ben en ik geen twee races op rij op het podium sta." "Dan heb ik ineens het slechtste seizoen ooit en zal Red Bull afscheid van me moeten nemen en zo. Het is toch fijn om nu weer een overwinning te hebben. Het is geen reminder voor iedereen hoe goed ik ben, maar het is altijd goed als alles qua performance samenvalt. We blijven hard doorwerken", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein