Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez: "Ik had het lastig de laatste races, maar men maakte het erger dan het is"

Sergio Perez won in Singapore zijn tweede race van het Formule 1-seizoen. Dat het een tijdje duurde wil volgens hem absoluut niet zeggen dat hij ondermaats presteert bij Red Bull.

Perez Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Startend vanaf de tweede plaats nam Sergio Perez vrijwel direct de leiding in de GP van Singapore over. Ondanks het regenachtige weer, safety cars en crashes van anderen gaf hij de leiding niet meer uit handen, wat hem zijn tweede overwinning van het huidige F1-seizoen oplevert. De teamgenoot van Max Verstappen is natuurlijk blij met zijn zege.

Terugblikkend op de race legt hij uit dat na de start alles precies ging zoals hij hoopte. "Het voelde alsof ik de race onder controle had, vooral op de intermediates in het begin. Ik kon doen wat Charles (Leclerc, red.) aan het doen was en het gat openhouden. Dat was belangrijk voor het managen van de banden", zegt hij in gesprek met onder meer RacingNews365.

Wel had Perez verwacht dat het circuit wat sneller zou opdrogen, wat uiteindelijk nog wel gebeurde. Een overstap naar droogweerbanden was onvermijdelijk. "Toen was het vooral overleven, want we moesten rijden met extreem slechte omstandigheden. Ik denk dat men soms onderschat hoe lastig het dan is en hoe makkelijk een fout gemaakt kan worden."

"Het was best vochtig, best nat en het was heel, heel erg tricky. Een fout was zo gemaakt. Ik had ook veel momentjes, dus ik ben eigenlijk al blij dat ik de finish heb gehaald. Maar om ook nog te winnen, dat voelt heel speciaal."

Perez zeer tevreden over resultaten bij Red Bull

De overwinning van de GP van Singapore is een speciale voor Perez. Het is zijn vierde overwinning en zijn tweede van het seizoen. Zijn laatste overwinning was in Monaco, alweer tien races geleden. "Ik heb het de afgelopen races wat zwaarder gehad. Natuurlijk maakt de media in de Formule 1 het een stuk groter, misschien omdat ik 'gewoon' Mexicaan ben en ik geen twee races op rij op het podium sta."

"Dan heb ik ineens het slechtste seizoen ooit en zal Red Bull afscheid van me moeten nemen en zo. Het is toch fijn om nu weer een overwinning te hebben. Het is geen reminder voor iedereen hoe goed ik ben, maar het is altijd goed als alles qua performance samenvalt. We blijven hard doorwerken", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"