Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez minder blij dan Verstappen: "Werk aan de winkel"

Sergio Perez kijkt met aanzienlijk minder tevredenheid terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein dan Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Dat laat zich echter wel verklaren.

Perez Red bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez begint zijn terugblik op de vrijdag in Bahrein met het intrappen van een open deur: "Het is goed om weer op de baan te zijn voor de aftrap van een nieuw seizoen", zo begint hij, om met een licht kritische noot verder te gaan.

"We hebben vanavond nog wel wat werk te doen om een goede compromis te vinden voor wat betreft de setup. We probeerden verschillende setups met beide auto's, dus ik denk dat we over nuttige informatie beschikken om de beste keuzes te maken voor de kwalificatie van morgen", vervolgt de teamgenoot van Max Verstappen, die de dag met ongetwijfeld een betere setup afsloot met P1.

Perez hoopvol over de dag van morgen

"We leren veel over de bandenslijtage, maar over het algemeen ben ik van mening dat we nog wel wat werk te doen. Ik ben dan ook hoopvol dat we morgen (zaterdag, red.) een positieve dag zullen hebben."

Perez benadrukt het belang van die tweede vrije training, die in zijn ogen bepalender is dan de overige sessies: "De omstandigheden van die sessie zijn gelijk aan die van de kwalificatie en het wordt interessant om op dat moment te zien waar iedereen staat. Iedereen staat dichtbij elkaar en ik denk dat de verschillen alleen maar kleiner worden, dus we kunnen een fraai staaltje racen verwachten."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull