Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez minder blij dan Verstappen: "Werk aan de winkel"

Sergio Perez kijkt met aanzienlijk minder tevredenheid terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein dan Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Dat laat zich echter wel verklaren.

Sergio Perez begint zijn terugblik op de vrijdag in Bahrein met het intrappen van een open deur: "Het is goed om weer op de baan te zijn voor de aftrap van een nieuw seizoen", zo begint hij, om met een licht kritische noot verder te gaan. "We hebben vanavond nog wel wat werk te doen om een goede compromis te vinden voor wat betreft de setup. We probeerden verschillende setups met beide auto's, dus ik denk dat we over nuttige informatie beschikken om de beste keuzes te maken voor de kwalificatie van morgen", vervolgt de teamgenoot van Max Verstappen, die de dag met ongetwijfeld een betere setup afsloot met P1.

Perez hoopvol over de dag van morgen

"We leren veel over de bandenslijtage, maar over het algemeen ben ik van mening dat we nog wel wat werk te doen. Ik ben dan ook hoopvol dat we morgen (zaterdag, red.) een positieve dag zullen hebben." Perez benadrukt het belang van die tweede vrije training, die in zijn ogen bepalender is dan de overige sessies: "De omstandigheden van die sessie zijn gelijk aan die van de kwalificatie en het wordt interessant om op dat moment te zien waar iedereen staat. Iedereen staat dichtbij elkaar en ik denk dat de verschillen alleen maar kleiner worden, dus we kunnen een fraai staaltje racen verwachten."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'