Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez moet iets laten zien: "Werd gedwongen tot een reset"

Sergio Perez heeft drie verschrikkende Formule 1-weekenden achter de rug. De Mexicaan weet dan ook dat hij een goed weekend nodig heeft om de aanstaande triple header goed te beginnen.

XPB 1278810 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen begon nog prima voor Sergio Perez, maar de laatste weken is de klad er flink in gekomen. Toch verlengde Red Bull voor de Grand Prix van Canada het contract van de Mexicaan. Perez kon dat vertrouwen alleen niet terugbetalen met een goed resultaat in Montréal. Toch reist Perez met vertrouwen af naar Spanje, zo vertelt hij in de Red Bull-preview.

"Ik ben me bewust van het feit dat ik een succesvol weekend nodig heb hier in Spanje. Zeker na het dramatische weekend in Canada. Soms word je gedwongen tot een reset en dat hebben we gedaan sinds de laatste race," zo vertelt Perez. De Mexicaan is de afgelopen tijd dan ook veel bij het team geweest om te werken aan zijn prestaties: "Samen met het team in Milton Keynes hebben we gewerkt aan het vinden van een oplossing."

"We hebben geprobeerd te identificeren waar en wat ik beter kan doen om het maximale uit de auto te halen. Ik heb veel vertrouwen in de auto en in de prestaties die we er uit kunnen halen." Perez kijkt dan ook met plezier uit naar het weekend in Barcelona: "Ik heb altijd een zwak gehad voor de Grand Prix van Spanje, het voelt een beetje als thuiskomen. Het is een circuit wat ik erg goed ken en de RB20 zou zeer snel moeten zijn op dit type circuit. Het is dus aan ons om de juiste dingen te doen en een goed resultaat te behalen, waarvan we weten dat het er in zit."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen