Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez omschrijft kwalificatie als een 'totale puinhoop'

De bolide van Sergio Perez had in de kwalificatie wat elektronische problemen, waardoor hij belangrijke informatie miste. Hij noemt de sessie een totale puinhoop.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico verliep voor Sergio Perez heel anders dan dat hij gehoopt had, vooral omdat het zijn thuis-Grand Prix is. De Red Bull-bolide van de Mexicaan kampte namelijk met een elektronisch probleem waardoor Perez geen informatie kon zien op zijn stuur. Perez noemt de situatie na afloop van de sessie een 'puinhoop'. Doordat hij bijvoorbeeld de rondetijden en rembalans niet kon zien, verloor hij wat tijd in de runs waarin een tiende al een groot verschil kan maken in de startpositie. Uiteindelijk klokte de Mexicaan de vierde tijd, achter teamgenoot Max Verstappen en beide Mercedessen. "Het was een puinhoop, een totale puinhoop", begint Perez tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "We hadden een elektronisch probleem vanaf het begin en als ik terugkijk naar de kwalificatie, lag ik er al bijna uit in Q1 en Q2. Er was geen referentie voor wat betreft de plaatsen waar ik nog wat kon winnen. Ik kon geen rondetijden zien." "Soms kon ik er ook niet achter komen waar ik zat met mijn rembalans. Het was dus een totale puinhoop, maar uiteindelijk is P4 niet het ergste. Ik denk echter dat we zeker een stuk hoger hadden kunnen staan dan waar we nu staan."

DRS-probleem

In Q1 zorgde het elektronische mankement ook voor een DRS-probleem, maar gelukkig werd dat al snel verholpen. "Het had allemaal te maken met het elektronische probleem dat we tijdens de kwalificatie hadden. In principe had ik geen referentie met rondetijden en zo. DRS kwam terug, het enige dat niet terugkwam was mijn elektronische systeem. Het team heeft er vertrouwen in dat ze het voor de race kunnen oplossen." "Natuurlijk is dit de kwalificatie waarin je juist wil dat alles perfect loopt, zeker gezien hoe dicht we bij poleposition zaten", sluit Perez teleurgesteld af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"