Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez omschrijft kwalificatie als een 'totale puinhoop'

De bolide van Sergio Perez had in de kwalificatie wat elektronische problemen, waardoor hij belangrijke informatie miste. Hij noemt de sessie een totale puinhoop.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico verliep voor Sergio Perez heel anders dan dat hij gehoopt had, vooral omdat het zijn thuis-Grand Prix is. De Red Bull-bolide van de Mexicaan kampte namelijk met een elektronisch probleem waardoor Perez geen informatie kon zien op zijn stuur.

Perez noemt de situatie na afloop van de sessie een 'puinhoop'. Doordat hij bijvoorbeeld de rondetijden en rembalans niet kon zien, verloor hij wat tijd in de runs waarin een tiende al een groot verschil kan maken in de startpositie. Uiteindelijk klokte de Mexicaan de vierde tijd, achter teamgenoot Max Verstappen en beide Mercedessen.

"Het was een puinhoop, een totale puinhoop", begint Perez tegenover de media, waaronder RacingNews365. "We hadden een elektronisch probleem vanaf het begin en als ik terugkijk naar de kwalificatie, lag ik er al bijna uit in Q1 en Q2. Er was geen referentie voor wat betreft de plaatsen waar ik nog wat kon winnen. Ik kon geen rondetijden zien."

"Soms kon ik er ook niet achter komen waar ik zat met mijn rembalans. Het was dus een totale puinhoop, maar uiteindelijk is P4 niet het ergste. Ik denk echter dat we zeker een stuk hoger hadden kunnen staan dan waar we nu staan."

DRS-probleem

In Q1 zorgde het elektronische mankement ook voor een DRS-probleem, maar gelukkig werd dat al snel verholpen.

"Het had allemaal te maken met het elektronische probleem dat we tijdens de kwalificatie hadden. In principe had ik geen referentie met rondetijden en zo. DRS kwam terug, het enige dat niet terugkwam was mijn elektronische systeem. Het team heeft er vertrouwen in dat ze het voor de race kunnen oplossen."

"Natuurlijk is dit de kwalificatie waarin je juist wil dat alles perfect loopt, zeker gezien hoe dicht we bij poleposition zaten", sluit Perez teleurgesteld af.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct