Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez onthult cruciaal aandeel Verstappen in nieuw Red Bull-contract: "Had andere opties"

Sergio Perez weet dat hij in ieder geval in 2025 nog voor Red Bull rijdt en als alle seinen op groen staan ook in 2026. Max Verstappen speelde daarin een belangrijke, zij het passieve rol.

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vóór de Formule 1 Grand Prix van Canada werd door Red Bull bekendgemaakt dat Sergio Perez zijn contract met Red Bull voor twee jaar had verlengd, naar wordt aangenomen in de vorm van een 1+1-constructie. Lange tijd was het de vraag of hij überhaupt mocht blijven, maar voor hem zelf leed het geen twijfel waar hij zijn (F1-)toekomst voort wilde zetten. Dat maakt hij duidelijk in gesprek met Racer.

"Ik had een paar opties buiten dit team, maar mijn streven was om door te gaan met dit team. Ik ben erg gelukkig. Ik houd ervan om met deze groep monteurs en engineers te werken. Iedereen werkt keihard en geeft alles. Ik ben super blij om mijn reis met dit team te vervolgen en ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die me is gegeven. Ik zou heel graag mijn carrière bij dit team beëindigen."

Er worden weleens vraagtekens geplaatst bij de mentale weerbaarheid van Perez, zeker in de Red Bull-omgeving naast de dominante Verstappen. Hij legt uit dat dat hem júíst drijft, dat hij daarom júíst voor Red Bull blijft kiezen.

"Ik vind het geweldig om die uitdaging te hebben om Max zijn teamgenoot te zijn. Dat heeft me ertoe gezet door te blijven gaan, juist omdat het zo'n uitdaging is. Het maakt dat je blijft leren en blijft groeien", aldus Perez, die weet dat het ook zo zijn tol eist.

"Je hebt met andere coureurs ook gezien hoe zwaar het is. Red Bull is in dat opzicht anders dan elk ander team. Mentaal vergt het alles van je en je moet ook heel sterk in je schoenen staan om met de druk binnen dit team om te kunnen gaan."

Zou een ander team dan misschien een beetje de 'makkelijke weg' zijn? "Van buitenaf speelt er al veel en binnen in het team heb je te maken met iemand die de toon zet door op zo'n hoog niveau te presteren. Hij is één met de auto. Als je naar een ander team gaat met een andere teamgenoot sta je er anders op, maar dit is de uitdaging die ik juist zo mooi vind."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen