Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez onthult impact contractonderhandelingen Red Bull

Sergio Perez heeft uitgelegd hoe het proces van contractverlenging bij Red Bull hem en het team heeft beïnvloed. De Mexicaan heeft nu een contract tot mogelijk eind 2026.

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eindelijk is het hoge woord eruit. Voor de GP van Canada werd bekend dat Sergio Perez ook de komende twee jaar voor Red Bull zal rijden. De bevestiging kwam na twee slechte GP-weekenden voor de zesvoudig racewinnaar in Imola en Monaco. Maar ook in Canada verzaakte Perez, door tijdens de kwalificatie al in Q1 te worden uitgeschakeld en in de race zelfs helemaal uit te vallen. 

Nu hij zeker is van een langer verblijf van twee jaar bij Red Bull hoopt Perez zich weer te kunnen focussen op zijn prestaties. Want de contractonderhandelingen hadden volgens de Mexicaan invloed op zijn rijden. "Ik denk dat je, net als bij elke onderhandeling, altijd een proces moet doorlopen. Het is niet altijd even leuk om dat te doen tussen de races door, waar alles op scherp staat", vertelt hij aan de media, waaronder RacingNews365.

"Het is dus erg prettig om deze afleiding voor het team en voor mezelf af te sluiten, zodat we ons kunnen richten op de pure prestaties. Ik denk dat dat het beste is voor ons team."

Met de contractverlenging is het nagenoeg zeker, hoewel je het in de Formule 1 en bij Red Bull nooit helemaal weet, dat Perez ook in 2026 bij het team rijdt. Het jaar dat de nieuwe reglementen in de F1 gaan gelden. Of Red Bull ook dan gaat domineren is nog maar de vraag. Perez: "Er is een aantal geweldige teams die veel vooruitgang boeken en wij moeten hetzelfde doen. Als je de reglementen verandert en je maakt deel uit van dat team, ben je er al mee bezig, geef je hier en daar wat ideeën en het is echt iets heel moois om daar deel van uit te kunnen maken."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'