Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez ontkent opzettelijke sabotage Verstappen in Monaco: "Iedereen maakt fouten"

De geruchten waren heel sterk: was Max Verstappen boos op Sergio Perez omdat de Mexicaan in Monaco met opzet gecrasht was? Checo zelf ontkent in ieder geval stellig.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de GP van Brazilië was er veel ophef en waren er veel geruchten over de relatie tussen Max Verstappen en Sergio Perez, nadat eerstgenoemde een teamorder negeerde. Daar had hij 'zijn redenen voor'.

Mogelijk had dit te maken met de gebeurtenissen in Monaco, waar Sergio Perez voor de neus van Max crashte in Q3 van de kwalificatie. Daardoor kon Max zich niet meer verbeteren en moest hij achter zijn teamgenoot starten.

In Abu Dhabi wordt iedereen die met Red Bull te maken heeft, en natuurlijk vooral de coureurs in kwestie, ondervraagd over de gebeurtenissen en alles dat daar toe heeft geleid. Ook Checo Perez schoof aan.

Iedereen maakt fouten

RacingNews365 vroeg het de Red Bull-coureur gewoon meteen op de man af. Was hij opzettelijk gecrasht in Monaco? Zijn antwoord was duidelijk. "Iedereen maakt fouten in Monaco. Je hebt alle informatie en je kan het zelf ook al zien: in bocht één crashte ik ook al bijna."

"Iedereen maakt fouten in Monaco, maar ook op andere banen tijdens de kwalificatie. Het is niet alsof het opzettelijk gebeurde. Ik probeer gewoon meer rondetijd te vinden. Je kan de hele ronde bekijken en je ziet dat ik in de eerste bocht al bijna crash. Ik gaf alles, want het was de laatste run in Q3. Mensen maken nou eenmaal fouten, dat is het gewoon", aldus de Mexicaan.

Volgens de geruchten zou Perez ook intern hebben toegegeven dat hij met opzet was gecrasht, maar ook dat verwijst hij naar het rijk der fabelen. "Dat ik een opzettelijke crash in Monaco zou hebben toegegeven aan Christian Horner en Helmut Marko is gewoon speculatie in de media en mensen die geruchten de wereld inbrengen."

Toch weet Perez nog steeds niet precies wat 'de redenen' zijn van Verstappen. "We houden alles intern. Of het nou om Monaco gaat of iets anders, dat is aan Max om te vertellen. Ik weet niet hoe lang hij al ergens mee liep. We hebben er niet inhoudelijk over gepraat. Alleen alles wat er in Brazilië is gebeurd. Daar hebben we als team alle scenario's doorlopen en de fouten die we hebben gemaakt."

			© XPBimages
	© XPBimages

Perez: "Max en ik zijn allebei volwassenen"

Perez hoopt dat hij en zijn teamgenoot de situatie nu achter zich kunnen laten. Dat is beter voor alle partijen.

"Speculatie maakt deel uit van de sport. Dit is al zo veel races geleden gebeurd, dus het is totaal irrelevant. Ik denk aan dit raceweekend en wil dat het team goedgemutst is, want we hebben een geweldig seizoen gehad."

"Dit alles moet het plezier niet wegnemen bij de mensen in het team. Max en ik hebben de verantwoordelijkheid om het team samen te houden in de toekomst."

Maar wat er ook allemaal is voorgevallen, de wereld zal het nooit echt komen te weten. "We hebben intern besproken wat er in Sao Paolo is gebeurd en we hebben afgesproken dat het beter is voor het team dat het intern blijft."

"Zo kan er niet gespeculeerd worden en verder gaan, als een eensgezind en sterk team, zoals het altijd al was. Dat is de prioriteit, alles achter ons laten. Max en ik zijn allebei volwassenen en we kunnen dit achter ons laten en vooruit kijken."

"We hebben in Sao Paolo inderdaad geen discussies gevoerd over scenario's met teamorders. Als team leren we daarvan en gaan we verder. Het is een erg publieke sport, maar toch is het belangrijk om sommige dingen intern te houden. Ik ben er vrij zeker van dat ik dit weekend op Max en mijn team kan rekenen", aldus Checo.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct