Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Perez op gesprek geweest bij Horner over zijn recente prestaties bij Red Bull

Christian Horner klaagt niet over de positie van Red Bull dit Formule 1-seizoen, al heeft hij wel een goed gesprek gehad met Sergio Perez over de prestaties tijdens de afgelopen races. De Mexicaan kan nog wat verbeteren, terwijl het volgens Horner zeer goed gaat bij WK-leider Max Verstappen.

Perez Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Terwijl Max Verstappen met ruime voorsprong het huidige Formule 1-kampioenschap leidt, gaat het bij teamgenoot Sergio Perez de laatste tijd niet altijd even goed. Hij won de GP van Monaco, maar kende daarna niet altijd de beste prestaties. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft een goed gesprek gehad met Perez over de situatie.

"We moeten de juiste afstelling vinden die hem meer zelfvertrouwen geeft", zo trapt Horner af bij Sky Sports als hij gevraagd wordt naar de prestaties van Perez. "Ik heb gisteren met hem gedineerd en gepraat over hoe hij de afgelopen races vond gaan. Hij zat er nog niet helemaal bij. Hij is wel duidelijk over wat hij wil van de auto."

Horner heeft vertrouwen in de Mexicaanse coureur. "Hopelijk kunnen we hem helpen met wat hij wil en dan zal hij weer terugkomen in het gevecht. Ik denk dat er nog wel een aantal dingen zijn waardoor we hem (naar voren) kunnen helpen."

Verstappen heeft ondertussen weinig hulp nodig

Aan de andere kant van de garage gaat het bij Verstappen juist zeer goed. De Nederlander leidt het coureurskampioenschap met 63 punten voorsprong op Charles Leclerc. Horner is zeer tevreden en ziet slechts minimale verbeterpunten. "Je zoekt natuurlijk altijd naar marginale verbeteringen en ik denk dat Max daar hetzelfde over denkt."

"Er is geen bepaald vlak waarbij je denkt: 'ja, dat is een zwakte'. Op zijn niveau en in deze fase van zijn carrière is het vooral polijsten en een paar kleine verbeterpunten vinden. Hij is altijd hongerig en op zoek: wat kan hij meer? Waar kunnen we de auto verbeteren? Waar als team? Hij zit volledig in dat proces", zo looft de Red Bull-teambaas zijn stercoureur.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1