Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez op handen gedragen bij Red Bull na baalweekend Verstappen: "Hij was fenomenaal!"

Max Verstappen kon niet voor de zesde keer op rij winnen, maar na een vlekkeloze race voor Sergio Perez ging Red Bull er alsnog met de zege vandoor in de straten van Singapore. Bij de Oostenrijkse renstal was men onder de indruk van de prestaties van Checo.

Na een waardeloze kwalificatie en vervolgens een teleurstellende start van de race kon Max Verstappen in Singapore niet verder komen dan de zevende plaats. Zijn teamgenoot leidde de Grand Prix daarentegen vanaf de eerste tot aan de laatste bocht, nadat hij polesitter Charles Leclerc meteen bij de start wist te pakken. Zo kon het Red Bull-team toch nog enigszins tevreden beginnen aan de reis richting Japan, waar aankomend weekend voor het eerst in drie jaar tijd wordt geracet op het prachtige Suzuka. Christian Horner is lovend over Perez, die geen enkele fout maakte tijdens de verraderlijke race op het Marina Bay Street Circuit. "Het was een fenomenale race van Checo, in alle omstandigheden. Fenomenaal!", jubelt Horner voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Hij sloeg meteen toe bij de start en pakte Charles. De eerste stint was heel lastig op de intermediates, want je wilde niet te veel van de banden vragen. Beetje bij beetje wist hij een gat te slaan en na de safety car moest hij dat opnieuw doen."

Foutloze Checo

Horner zag hoe Perez aan het einde van de race nog even onder druk stond van Leclerc, maar op geen enkel moment kwam de zege echt in gevaar. Toen de Ferrari-coureur eenmaal een slippertje maakte, verdween de Red Bull-coureur tot vreugde van zijn teambaas aan de horizon. "Toen we steeds dichter op de pitstops kwamen wist Perez een mooi gat te creëren richting Charles, zodat we de ronde na de Ferrari-pitstop comfortabel konden reageren en weer voor hem terug op de baan konden komen. De timing was perfect, maar na de pitstops schoof het veld door een nieuwe safety car weer in elkaar." "Ook op de slicks deed Perez het daarna heel goed", vervolgt Horner. "Hij bleef koel en kalm. Charles gaf alles en zat in de DRS. Zodra Leclerc een fout maakte en buiten DRS-afstand terecht kwam, wist Checo zijn ritme echter te vinden en zijn leiding uit te breiden. Een fenomenale race van hem!"

Vertekend beeld of niet?

Er komt zo een einde aan een periode met tegenvallende resultaten van de Mexicaan. Of is het een vertekend beeld omdat Verstappen in het middenveld aan het harken was? Nee, volgens Horner is dat absoluut niet het geval en hij hoopt dat zijn coureur de komende races een vertrouwensboost krijgt van zijn zege in Singapore. "We moeten gewoon alle credit geven aan Checo. Hij kwalificeerde zich op de eerste startrij, op 0,02 van de poleposition. Vervolgens heeft hij de race helemaal gecontroleerd en zijn pace was fenomenaal. Alle credit aan Checo!" "Hij is altijd fenomenaal op stratencircuits, glibberige stratencircuits", vervolgt de Britse teambaas. "Samen hebben we hard gewerkt aan de set-ups en hopelijk geeft dit hem vertrouwen voor de rest van het seizoen."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training