Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Perez: "Situatie Alonso legt zwakte Formule 1 bloot"

Na zeventien seizoenen neemt Fernando Alonso na de GP van Abu Dhabi afscheid van de Formule 1. De Spanjaard wordt over het algemeen gezien als één van de beste coureurs in de koningsklasse van de autosport, maar vocht de laatste jaren vooral achterhoedegevechten uit. Volgens Sergio Perez hét bewijs dat de beste coureurs niet altijd in de beste auto zitten.

"De situatie van Alonso laat zien hoe slecht het is gesteld met de Formule 1. Eén van de beste coureurs ter wereld vecht elke race in het middenveld voor de punten. Zet hem in een betere auto en hij wint. Dat is precies wat er op dit moment speelt in de Formule 1 en waar we allemaal mee kampen", aldus Perez die het betreurt dat de Spanjaard de Formule 1 vaarwel zegt.

Ondanks dat het de laatste jaren niet mee zat, kan Alonso volgens Perez terugkijken op een indrukwekkende carrière. "Hij heeft het geluk gehad dat hij tijdens zijn carrière een paar keer over een competitieve auto beschikte waarmee hij kampioen kon worden. Hij is enorm getalenteerd en verdient het succes dat hij heeft gehad echt."

Volgens Perez verdwijnt er met Alonso een unieke persoonlijkheid uit de sport. "Fernando is een geweldige coureur, maar ook iemand met een fantastische persoonlijkheid. Ik heb enorm veel respect voor wat hij heeft bereikt in de Formule 1, maar ook voor wat hij buiten de Formule 1 wil bereiken. Het is ontzettend jammer dat we hem kwijtraken in de Formule 1."

Alonso richt zich vooralsnog op zijn doel om de Triple Crown te behalen: winst in de Indy 500, de Formule 1 GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans. Alleen winst in de Indy 500 ontbreekt nog op de palmares van de Spanjaard, maar daar kan volgend jaar in mei verandering in komen. Dan doet hij namelijk voor de tweede keer mee aan de Indy 500.