Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sergio Perez

Perez test nieuwe Red Bull-bolide: "Volledig anders"

Sergio Perez heeft de eerste meters in de nieuwe Red Bull RB16B erop zitten, zij het in de simulator. De auto voelt compleet anders aan dan wat hij gewend is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Deze week begon het grote Red Bull-avontuur voor Sergio Perez dan toch echt. Hij bezocht de fabriek in Milton Keynes en kon meteen aan de bak. Hij kreeg een rondleiding, schuimde zijn stoeltje én stapte direct al in de simulator, die al volledig was afgesteld op de 2021-bolide van het team rond Max Verstappen.

"Ik heb de nieuwe auto inderdaad al getest in de simulator ik moet zeggen dat die heel anders aanvoelde dan alles wat ik gewend was", zo legt de Mexicaan uit in de podcast Talking Bull van Red Bull Racing. Echter, hij wil zich niet nu al verschuilen achter smoesjes, simpelweg omdat de auto nu eenmaal anders aanvoelt.

"Uiteindelijk is het gewoon een Formule 1-auto, dus dat kan ik niet als excuses aandragen", aldus Perez, die bij zijn eerste interview voor Red Bull beloofde net als Max Verstappen meer uit de auto te willen halen dan er daadwerkelijk in zit: "Als we er de titel mee kunnen winnen, zorg ik daarvoor. Als we met die auto derde kunnen worden, zorg ik ervoor dat we tweede worden."

Anno 2021 is de simulator voor Formule 1-teams dé tool om een nieuwe auto te testen. Simulatoren zijn zó realistisch geworden, dat ze elke mogelijke situatie na kunnen bootsen. Zo kan men vertrouwd raken met de nieuwe auto, zonder dat er daadwerkelijk een fysiek exemplaar klaar is.

13 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"