Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verbaasd over snelheid Mercedes: “Van een andere planeet”

Sergio Perez kon het podium niet halen tijdens de Grand Prix van Brazilië, ondanks een sterke openingsfase. De Red Bull-coureur was verbaasd over de snelheid van Mercedes op de lange rechte stukken.

Bij de start van de Grand Prix van Brazilië zag het er nog goed uit voor Red Bull. Max Verstappen en Sergio Perez konden al snel op de eerste en tweede plaats rijden, al won Lewis Hamilton uiteindelijk de race op Interlagos. Perez kwam uiteindelijk als vierde over de finish, ondanks zijn goede start. "De start ging best lekker, maar we waren daarna in het nadeel met de timing van de virtual safety car", laat de Mexicaan weten tegen onder meer RacingNews365. Tijdens de VSC maakte Bottas een pitstop, waardoor hij voor Perez terecht kwam. "Daar moest ik een plaats toegeven. Ik kon ook niet dezelfde snelheid rijden."

Mercedes met enorme topsnelheid

Perez kon weinig doen tegen de snelheid van de Mercedes-coureurs. "Hun snelheid op de lange rechte stukken was van een andere planeet", zegt de Mexicaan vol verbazing. "Bij het opkomen van het rechte stuk keek ik in mijn spiegels en zag ik dat ik wel veilig was. Later keek ik weer en ineens was het heel anders." Volgens de teamgenoot van Verstappen was het dan ook lastig om een één-twee te verzilveren in Brazilië. "We hadden ook niet verwacht om van ze weg te rijden. We lagen weliswaar op de eerste en tweede plaats, maar de safety car deed ons ook pijn", sluit hij mee af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi