Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verklaart enorm gat naar Verstappen: "Daardoor lijkt het groter"

Sergio Perez denkt dat het gat naar Max Verstappen afgelopen weekend een beetje vertekend was. Hij had namelijk een slecht en Verstappen een heel goed weekend.

Sergio Perez weet de afgelopen races steeds minder in de buurt van Max Verstappen te komen. Zijn teamgenoot is in hetzelfde materiaal ijzersterk. Afgelopen weekend finishte Verstappen, gestart vanaf P14, als eerste met een voorsprong van 17 seconden op Perez, die als tweede was gestart. Checo merkt in gesprek met onder meer RacingNews365 op dat het de afgelopen periode wat minder gaat. "Aan het begin van het seizoen was ik comfortabeler. Elke keer dat ik toen aan een weekend begon was ik in VT1 al veel blijer met de balans van de Red Bull-bolide en voelde het allemaal veel natuurlijker aan." "Maar naar mate het seizoen is gevorderd, wordt het steeds lastiger en lastiger. Ik moet elk weekend echt uitvoerig analyseren en diep graven. Nee, ik voel me niet zo comfortabel als aan het begin van het seizoen", zo zucht de Mexicaan, die vervolgens wordt gevraagd of de auto naar mate hij verder wordt ontwikkeld steeds beter bij Verstappen en minder bij Perez gaat passen. "Dat is wel een beetje het geval", geeft hij toe. "De auto is in een bepaalde richting ontwikkeld, maar momenteel moet ik er gewoon voor zorgen dat ik de auto onder de knie krijg."

Gat in Spa groter dan het in werkelijkheid is

In Spa was het gat tussen Max en Checo groter dan ooit. Perez geeft toe dat hij een slecht weekend had en heeft de afgelopen dagen meters gemaakt in de simulator om er achter te komen waar het verschil vandaan kwam. "Afgelopen weekend was Max supersnel, heel sterk. Deze week heb ik in de simulator gezeten om alles te begrijpen en hopelijk kan ik er dit weekend weer een schepje bovenop doen", aldus Perez, die denkt dat het gat afgelopen weekend groter was dan het verschil eigenlijk is. "Als je een slecht weekend hebt, maar je teamgenoot een goed weekend, dan zie je normaal wel ongeveer zo'n gat. Dat hebben we al eerder gezien. Ik was gewoon niet comfortabel in de auto en haalde er niet het maximale uit. Max lukte dat wel en daardoor lijkt het verschil groter. Dat is het." "Ik probeer aan mijn kant al het mogelijke te doen om te begrijpen waarom het verschil er is en om te begrijpen wat ik anders moet doen om meer uit de auto te halen. Dat is het, meer dan dat kan ik niet doen. Zo is het nou eenmaal. Elk weekend is er weer een nieuwe kans", aldus de nummer twee in het kampioenschap.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen