Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verklaart grote fout en haalt zijn schouders op: "Het is wat het is"

Sergio Perez maakte een grote fout in zijn tweede kwalificatierun in Q3 en kon daardoor zijn tijd niet verbeteren. De Mexicaan legt uit wat er precies gebeurde.

Sergio Perez kwam opnieuw tekort ten opzichte van teamgenoot Max Verstappen en was maar liefst zeven tienden van een seconde langzamer dan de Nederlander tijdens de kwalificatie voor de GP van Nederland. Verstappen pakte de poleposition terwijl Perez genoegen moest nemen met de vijfde startpositie. De Mexicaan maakte namelijk een grote fout in zijn tweede run in Q3 waardoor hij zijn tijd niet kon verbeteren. Perez legt voor de microfoon van onder andere RacingNews365 uit wat er gebeurde. "Zonde dat het uiteindelijk geen goede ronde was. Ik gaf iets te vroeg te veel gas, raakte het grind en verloor de achterkant." Had hij die fout niet gemaakt, dan had hij zijn tijd zeker kunnen verbeteren, zo is Perez overtuigd. "Ik was drie tienden sneller dan mijn vorige ronde en had nog anderhalve tiende goed kunnen maken. Daarmee zou ik P4 of misschien wel P3 kunnen pakken. Maar het is zoals het is. Hopelijk heb ik op zondag een sterke start en kan ik meevechten."

Moeilijk om de juiste balans te vinden

Perez lijkt dit weekend redelijk veel moeite te hebben met het vinden van de juiste balans op Circuit Zandvoort. Het is een groot contrast ten opzichte van het GP-weekend in België. Perez legt uit waarom. "Het is dit weekend niet zo makkelijk. Het is zeker een moeilijker weekend voor ons dan in België. De lay-out, de karakteristieken en de temperaturen van Zandvoort zijn niet zo voordelig voor ons als het geval was in België." "Zandvoort is een circuit waar ik hard moet werken om mijn balans te vinden. Het gaat niet zo makkelijk als op andere banen. Maar met deze generatie auto's zal de race erg interessant worden. We gaan ons best doen om in de race alles te kunnen maximaliseren."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024