Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez verklaart tegenvallende dag: "Ik voel me duidelijk niet comfortabel in de Red Bull"

Sergio Perez zette op vrijdag en vooral in de tweede training een tegenvallende tijd neer in Frankrijk. De Mexicaan klokte een P10 en heeft daar zo zijn verklaring voor.

Het was een moeizame vrijdag voor Perez. Vooral in de tweede vrije training was de Mexicaan ver verwijderd van de snelheid van Max Verstappen en jongens van Ferrari. Na afloop van de trainingsdag in Frankrijk geeft Perez een verklaring over zijn grote achterstand. "We hadden een probleem met één van de anti-roll bars, maar het was niks ernstigs", begint Perez, waarna hij uitlegt wat het voor hem in de auto betekent. "Duidelijk voel ik me op dit moment niet comfortabel in de Red Bull-bolide. We moeten nog wat werk verrichten en de auto beter begrijpen op weg naar de zaterdag. We moeten de beste dingen meenemen naar de kwalificatie en de race."

Korte stint op de softs

Perez kon door zijn problemen uiteindelijk maar een zeer korte 'lange' run doen op de zachte banden. Die korte stint op de kwalificatieband kan nadelig kan zijn voor de kwalificatie van zaterdag, maar de Mexicaan lijkt zich daar niet zo druk over te maken. "We hadden gewoon wat vertraging (door het probleem met de anti-roll bar, red.). Het is zoals het is en hopelijk kunnen we er zaterdag wat van maken een meedoen in het gevecht (om de poleposition, red.)."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden