Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez weigert eventueel 'cadeautje' Verstappen uit te pakken

Sergio Perez gaat komend weekend in Mexico strijden voor de overwinning in zijn thuisrace. Teamgenoot Max Verstappen gaat hem geen cadeautjes geven, maar de Mexicaanse coureur hoeft dat naar eigen zeggen ook helemaal niet. Een gift is niet welkom.

Verstappen Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zondag 30 oktober zal de Grand Prix van Mexico worden verreden, met als topfavorieten wederom Red Bull en Ferrari. De twee topteams hebben dit Formule 1-seizoen alle overwinningen verdeeld, waarbij Max Verstappen met dertien overwinningen de meeste achter zijn naam heeft staan. Komend weekend kan daar nummer veertien bij komen.

Teamgenoot Sergio Perez zit echter minstens zo hard te wachten op de overwinning in 'zijn' Mexico. Hij wil zijn thuisrace winnen, al gaat hij daar geen hulp bij krijgen van zijn teamgenoot. Dit wil hij ook absoluut niet, zo legt hij uit in gesprek met ESPN. "Ik hoef niets cadeau te krijgen. Ik heb al zo veel jaren alles bereikt zonder enig geschenk."

"Het is niet nodig. Uiteindelijk denk ik ook niet aan zoiets. Ik denk aan mijn werk, aan perfect zijn komend weekend en ik ga op zoek naar de overwinning", aldus de Mexicaanse coureur.

Perez: "We willen alles winnen"

Dat Perez geen cadeaus accepteert, betekent natuurlijk niet dat hij niets aan zijn teamgenoot heeft in Mexico. "We gaan natuurlijk alles geven namens het hele team. Als er een situatie is waarin Max me zou kunnen steunen, dan denk ik dat hij dat zonder twijfel zal doen. Het belangrijkste is echter om deze reeks overwinningen voort te zetten en het seizoen sterk af te sluiten."

De tweede plaats in het wereldkampioenschap is het doel voor de Red Bull-rijder, die momenteel hard in gevecht is met Charles Leclerc om deze positie. "Het zou ideaal zijn als we het seizoen afsluiten met de tweede plek in het WK", aldus Perez.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"