Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2023

Perez wekt enorme frustratie op bij Horner: "Verstappen reageerde tenminste"

Sergio Perez heeft zichzelf geen dienst bewezen door voor de vierde keer op rij Q3 niet te halen. Dat deed hij op knullige wijze, want door drie ronden geschrapt te zien worden vanwege het overschrijden van de track limits, zal hij de GP op zondag vanaf P15 aanvangen. Teambaas Christian Horner is gefrustreerd.

Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nadat Sergio Perez in Oostenrijk voor de vierde Grand Prix op rij de beslissende kwalificatiesessie, Q3, niet wist te bereiken, schoof Christian Horner aan bij Sky Sports, waar zijn frustratie te merken was. "Ik heb nog niet gesproken met Checo, want ik ben heel druk met de media en hij ook."

Gevraagd wat hij gaat zeggen tegen Checo als hij hem weer ziet, spreekt zijn reactie boekdelen, zoals op de onderstaande beelden te zien is.

Het artikel gaat verder onder de Tweet.

Verstappen lukte het wel

"Hij de had de pace vandaag. Hij had een auto waarmee hij met gemak op de eerste of tweede startrij had kunnen kwalificeren", hekelt Horner. "Checo evenaarde de tijden van Max. Blijf tussen de witte lijnen! Slag één, slag twee. 'Checo blijf gewoon tussen de witte lijnen'. Slag drie en dat was het..."

"Enorm frustrerend, want hij had er ook kunnen staan, hij was er toe in staat. Dat is de frustratie. Het is fantastisch dat we de pole hebben, maar het voelt niet compleet", aldus de teambaas van Red Bull, die zag dat het Verstappen wel lukte om een marge in te bouwen in zijn ronden.

"Verstappen overkwam het ook een keer, maar hij reageerde tenminste. We zeiden 'blijf binnen de witte lijnen' en dat deed hij ook. Hij bouwde een klein beetje conservatisme in tijdens zijn ronden, om er zo voor te zorgen dat er een band binnen de witte lijnen bleef. Er zat dus nog wat meer in als hij er vol voor was gegaan in die laatste sector."

Niet het moment

Als Horner vervolgens weer naar Checo wordt gevraagd, komt zijn frustratie opnieuw naar boven. Vooral het feit dat Perez al in Q2 zo onnodig veel risico nam, irriteert de teambaas. "Het is enorm frustrerend, want we wisten dat het gewoon kon."

"In die ronde reed hij een 1.04,9, drie honderdsten van een seconde van Max. Hij had vier tienden van een seconde langzamer kunnen zijn en dan was hij alsnog door gegaan naar Q3! Q2 is niet het moment om dit te doen. Dat is er zo frustrerend aan, want hij had het gewoon kunnen doen vandaag."

"Het is hetzelfde voor iedereen. Er reed een auto voor hem. Dat gaat niet helpen, maar dan bouw je gewoon nog wat meer marge in. Frustrerend. Hij zal de pagina omslaan en op zaterdag weer hard racen. Het is gewoon irritant, want we weten dat hij ergens vooraan had kunnen staan."

Niet alleen dat, want ook de beide Ferrari's kunnen het nu samen opnemen tegen Verstappen in de race op zondag. "Natuurlijk staat Perez onder druk, maar voornamelijk druk die hij zichzelf oplegt. Hij had de pace, in VT1 stond hij er gewoon bij, binnen een tiende van een seconde van Verstappen."

"Dat is zo frustrerend. Het is echt doodzonde, want dit had hem echt weer een boost kunnen geven. Als team is het ook frustrerend, want nu hebben we twee Ferrari's dicht op ons staan, tegen één Red Bull, met Checo die ver naar achteren staat."

Maar Checo vervangen? Als dat door de interviewer van dienst wordt geopperd, is Horner snel met zijn antwoord. "Iedereen staat helemaal achter hem. Daar hoeven we het niet over te hebben. Dan sla je de plank volledig mis."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken