Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri pakt 'heel speciale' zege: "Al was het gecompliceerd..."

Oscar Piastri mag zich na de GP van Hongarije een racewinnaar in de Formule 1 noemen. De Australiër is daar als vanzelfsprekend heel blij mee, al maakte McLaren het zeker niet gemakkelijk.

Piastri Norris Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri is de zevende winnaar van een Formule 1-race in 2024 en pakte en passant zijn allereerste overwinning in de koningsklasse van de autosport. Daar is hij als vanzelfsprekend heel erg blij mee. "Het is heel, heel erg speciaal. Dit is de dag waar ik als kind van droomde, om op de hoogste trede van een Formule 1-podium te staan. Het was natuurlijk wat gecompliceerd aan het einde. Maar ik zette mezelf in de juiste positie bij de start", zo begint Piastri zijn verhaal.

"Dank aan het team voor de geweldige prestatie en auto. Ik beleef veel plezier aan het rijden met McLaren en ik kan ze niet genoeg bedanken. Ze hebben me de kans gegeven om in de F1 te rijden. Om hier 18 maanden op te wachten, dat is een ongelofelijk gevoel."

Hoe kijkt Piastri naar de auto die hem wordt gegeven? "Het is een beest en op dit moment snel in elke omstandigheid. Ik denk dat we tijdens de race de volledige controle hadden. Het geeft een geweldig gevoel om de race zo te kunnen controleren met beide auto's en een 1-2 veilig te stellen. Ik weet niet wanneer de laatste keer was, maar ik denk dat het lang geleden is. Ik ben zo ongelofelijk blij voor het hele team."

Maar was alles wel onder controle voor McLaren, zeker met de situatie met Lando Norris? De Brit kwam voor Piastri uit na de tweede serie pitstops en leek op weg te zijn naar de overwinning. Maar uiteindelijk gaf Norris de positie weer terug. Maakte Piastri zich nog zorgen? "Ik was een klein beetje nerveus, maar ik denk dat het goed was uitgevoerd door het team. Ik denk dat het de juiste beslissing was. Ik zette mezelf in de juiste positie bij de start en mijn snelheid was waarschijnlijk niet zo snel als ik had gewild in de laatste sint, maar ik zat nog steeds in de juiste positie om het te laten gebeuren. Het is goed uitgevoerd door het team."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'