Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri richt pijlen op Red Bull: "Alleen Verstappen scoort daar"

McLaren doet het de laatste races uitstekend en dat is ook terug te zien in het constructeurskampioenschap. Het lijkt een kwestie van tijd voordat het team uit Woking Ferrari voorbij steekt in de WK-stand. Volgens Oscar Piastri is de jacht op Red Bull Racing dan ook geopend.

Piastri Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds McLaren de grote upgrade in Miami introduceerde, zijn Lando Norris en Oscar Piastri goed op dreef. Norris pakte in de Verenigde Staten zijn eerste F1-zege en was vanaf dat moment eigenlijk de grootste uitdager van Max Verstappen. Piastri moet het dit seizoen doen met twee tweede plaatsen. Hij ziet bovendien een strijd ontstaan tussen Red Bull en McLaren.

"Ik denk dat we veel vertrouwen hebben en dat we de laatste zes races de meeste punten van alle teams hebben gescoord. We boeken winst op iedereen om ons heen. Het gat naar Ferrari in het constructeurskampioenschap is nu natuurlijk erg klein en we zijn het gat naar Red Bull ook aan het verkleinen. Op dit moment scoort alleen Max daar de meeste punten", zo vertelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365.

Daarbij stipt de Australiër gelijk een belangrijk punt aan, want de teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez, pakte uit de laatste zes races slechts vijftien punten. Zodoende is Red Bull veel punten misgelopen in de laatste GP's. "Ik denk dat we er niet vanuit kunnen gaan dat het altijd zo zal blijven. We moeten nog steeds het maximale doen om voor beide auto's de meeste punten te scoren", zo weet ook Piastri.

"Maar ik denk dat we er zeker van zijn dat we meedoen in het gevecht. Het zou ongelooflijk pessimistisch zijn om niet optimistisch te zijn over onze kansen later in het jaar. We weten natuurlijk dat het geen gemakkelijke taak wordt en dat de dingen heel snel kunnen omslaan. Maar we maken op dit moment de juiste stappen en we boeken goede vooruitgang. We zitten zeker in het gevecht", zo sluit Piastri af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje