Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Pirelli belooft Verstappen antwoorden: "We begrijpen zijn frustratie"

Max Verstappen is niet blij met de manier waarop Pirelli heeft gecommuniceerd nadat de bandenleverancier het onderzoek naar zijn klapband had afgerond. Bandenbaas Mario Isola snapt de frustratie en hoopt de vragen die de Nederlander nog heeft snel te kunnen beantwoorden.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Meerdere coureurs gaven op donderdagmiddag tijdens de persconferenties aan niet overtuigd te zijn van de uitleg van Pirelli na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan. In Bakoe klapten de linker achterbanden van zowel Lance Stroll als Max Verstappen zonder enige waarschuwing, waarna de bandenleverancier een onderzoek opende. Eerder deze week deelde Pirelli de resultaten en zei dat de klapbanden niet waren veroorzaakt door een defect aan de banden zelf of als gevolg van een productie fout.

Tegelijkertijd zei Pirelli dat de teams ook niets te verwijten viel, maar insinueerde wel dat de klapband alleen veroorzaakt had kunnen worden door te spelen met de bandenspanning. Daardoor is het nog steeds niet duidelijk wat nou eigenlijk de oorzaak was geweest van de klapband, tot irritatie van onder meer Verstappen, die vond dat Pirelli heel vaag deed en hen daarom opriep om gewoon de waarheid te vertellen.

Later die middag werd bandenbaas Mario Isola van Pirelli in gesprek met onder meer RacingNews365 naar de uitspraken van Verstappen gevraagd. Hij snapt zijn frustratie en hoopt zo snel mogelijk alle vragen van Verstappen en zijn collega's te kunnen beantwoorden.

"Ik heb zijn reactie gehoord en gelezen. Ik begrijp dat hij gefrustreerd is na wat er in Bakoe is gebeurd. Zoals Max ook weet ben ik altijd beschikbaar om antwoorden te geven op al zijn vragen. Op vrijdag zal ik ook aanwezig zijn bij de drivers briefing om hen antwoorden te geven. Ook om alles te verduidelijken, want in een persbericht van een paar regels lang kunnen we niet alles duidelijk overbrengen."

"Daarom hebben we dit soort persmomenten, zodat we meer duidelijkheid kunnen geven aan jullie journalisten. Hetzelfde geldt voor de coureurs. Daar zijn er al een paar van naar me toe gekomen, om te vragen om verduidelijking. Ik ben altijd bereid om die te geven. De veiligheid is voor iedereen het belangrijkste, niemand wil een band zijn klappen op het circuit", aldus Isola.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend