Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Pirelli onthult bandenkeuze voor komende GPs en bevestigt introductie nieuwe specificatie

Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de drie volgende Grands Prix onthuld.

Pirelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de GP van Spanje was Pirelli druk bezig met het testen van nieuwe banden voor 2024. Deze moeten zonder bandenwarmers door het leven kunnen, al zijn niet alle coureurs blij met dat idee.

De constructie die eigenlijk gepland stond voor 2024, is vooruitgeschoven en zal nu al tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië haar debuut maken.

Het is een nieuwe specificatie band, die beter bestand moet zijn tegen uitputting. Er wordt nieuw, sterker materiaal gebruikt, maar verder is de specificatie hetzelfde, zo benadrukt men.

Canada, Oostenrijk, Groot-Brittannië

Maar voor dat het zover is, wordt er eerst nog geracet in Canada en Oostenrijk. Volgend weekend neemt de Italiaanse bandenleverancier de drie zachtste compounds mee: C3, C4, C5. In Oostenrijk is dat ook het geval. Vergeleken met vorig jaar is de keuze precies hetzelfde.

In Groot-Brittannië, als we dus de nieuwe banden zien, zullen dit de wat hardere C1, C2 en C3 zijn. De C1 is een band die dit jaar nieuw is geïntroduceerd. De C1 van vorig jaar is namelijk nu de C0 geworden. De C1 is speciaal ontwikkeld, omdat het verschil vorig jaar tussen de C1 en C2 te groot was. De nieuwe C0 is echter (nog) niet gebruikt dit jaar.

Check hieronder het overzicht.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken