Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pirelli

Pirelli onthult oorzaak van lekke banden in Qatar

Terwijl het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië inmiddels op stoom is, heeft bandenleverancier Pirelli de resultaten onthuld van het onderzoek dat het deed naar de lekke banden tijdens de race in Qatar, twee weken geleden.

Bottas Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli
Vier coureurs werden tijdens de Grand Prix van Qatar plotseling getroffen door een lekke band. Bandenleverancier Pirelli opende na de race direct een onderzoek en kan een kleine twee weken later de resultaten delen met de wereld.

Zoals de Italianen direct na de race al voorspelden, zijn de lekke banden niet de schuld van de Pirelli-constructie zelf. De lekke banden zijn ontstaan doordat er veel kracht werd uitgeoefend op de banden door de kerbstones, waar de coureurs met enorme snelheden overheen reden.

"De hevige laterale en verticale krachten die er op de banden werden uitgeoefend, een situatie uniek voor het Losail International Circuit, zorgden voor de problemen", laat Pirelli weten in een statement.

"De enorme krachten die erbij kwamen kijken, die niet voorspeld konden worden aan de hand van de data die we vooraf beschikbaar hadden, heeft de constructie van de banden beschadigd en leidde tot een verlies aan druk aan de binnenkant van de banden. Daar ging de constructie aan ten onder, waarna de banden het begaven", aldus de bandenleverancier.

Ook interessant:

De meest bizarre ontknopingen ooit in de Formule 1

Een crash, een dramatische openingsronde of een bizarre slotronde. In de onderstaande video blikken we terug op een aantal bizarre ontknopingen uit de geschiedenis van de Formule 1.

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023