Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli verrast: "Snelste strategie zowaar een tweestopper"

Vorig jaar kreeg Pirelli veel kritiek te verduren, aangezien elke race uitdraaide op een eenstopper voor de meesten. De Italiaanse bandenfirma wijst voor de openingsrace van 2019 de tweestopper aan als snelste strategie.

Wie de op papier snelste strategie wil volgen start op de zachte band, om vervolgens na 21 ronden nieuwe softs te halen, om weer 21 ronden later de dan afgetrapte rode banden te vervanger door de medium-compound.

Hoewel de tweestopper de snelste weg naar de finish is, verwacht Pirelli dat het merendeel toch zal kiezen voor de eenstopper, zeker ook aangezien de verschillen klein zijn. Voor de perfecte eenstopper kom je als coureur volgens de berekeningen van Pirelli na 27 ronden binnen om de zachte band te laten vervangen door de medium-band. Een alternatieve éénstopper is na 24 ronden wisselen van de zachte naar de harde band. Als Max Verstappen dit jaar nog net zo zuinig om weet te springen met zijn rubber als vorig jaar, dan zal laatstegenoemde strategie geen optie zijn. Voor hem als bandenfluisteraar is het doorgaans zaak om zo lang mogelijk door te rijden op zo zacht mogelijke banden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi