Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Plannen voor bijzondere nieuwe Formule 1 Grand Prix krijgen vorm

De Formule 1 timmert hard aan de weg en de laatste jaren zagen we de kalender verder en verder groeien. Links en rechts worden er nieuwe gesprekken gevoerd met geïnteresseerde partijen en nu zijn er plannen voor een race in de bakermat van de Formule 1.

Zuid-Afrika en Colombia. Het zijn zomaar twee bestemmingen waar de Formule 1 over nadenkt, maar nu is er ook in de achtertuin van de koningsklasse van de autosport interesse in (nog) een Grand Prix. Nieuwe plannen in Londen spreken namelijk over een stratencircuit in de Britse hoofdstad en de eerste gesprekken met F1-eigenaren Liberty Media zouden volgens The Times al zijn gevoerd.

Royal Docks

In en rond de Royal Docks, een industrieel district in Londen aan de rivier de Theems, zou de Formule 1-race plaats moeten gaan vinden. Dat staat in uitgebreide plannen om het stadsdeel een metamorfose te geven. Men heeft 2026 op het oog als eerste jaar van de 'London Grand Prix'. Het circuit wat men in gedachten heeft zou 5,9 kilometer lang zijn, lijken op het Circuit de Gilles Villeneuve in Canada en langs het water en rond de grote evenementenhal ExCel lopen. Met behulp van drijvende tribunes zouden zo'n 100.000 fans de race bij kunnen wonen.

Geld

Er zal echter nog op zoek moeten worden gegaan naar investeerders. Met behulp van privépartijen moet er naar verwachting zo'n 250 miljoen pond (285 miljoen euro) worden opgehaald om de Londense dokken gereed te maken voor het Formule 1-circus. Volgens de verantwoordelijken is er echter 'politieke wil' aanwezig'. Modellen zouden bovendien laten zien dat de investeerders hun geld terug kunnen verdienen. De plannen zijn echter nog in een vroeg stadium en pas ergens in de komende twaalf maanden zullen de definitieve plannen worden ingediend. "Als we groen licht hebben, dan kan het binnen 24 maanden worden gebouwd", zegt initiatiefnemer Max Farrell. "In het beste scenario hebben we dan in augustus 2026 een Grand Prix in Londen. Als iedereen er achter staat, dan is dat haalbaar.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer