Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Poleposition voor Vinales, nieuwe aanvaring tussen Marquez en Rossi

Maverick Vinales mag zondag tijdens de Grand Prix van San Marino vanaf poleposition starten. De Spanjaard veroverde de poleposition in de allerlaatste seconden van de sessie. Opvallend genoeg was het namelijk KTM-rijder Pol Espargaro die tot vlak voor het einde de snelste tijd in handen had. Op het einde van de kwalificatie-sessie kwamen ook Marc Marquez en Valentino Rossi wederom met elkaar in aanraking.

Vinales Misano 2019 zaterdag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1
Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci en Cal Crutchlow waren de meest opvallende namen in het Q1-gedeelte van de kwalificatie. De ervaren coureurs wisten zich in de vrije trainingen niet bij de beste 10 rijders te plaatsen en moesten zich daarom via Q1 als nog zien te plaatsen voor het belangrijkste gedeelte van de kwalificatie, Q2. Opvallend genoeg kwamen alle drie de coureurs er niet aan te pas en waren het Johann Zarco en Suzuki-rijder Joan Mirr die het snelst waren en zich daarmee plaatsten voor het tweede gedeelte van de kwalificatie.

Q2
De Yamaha's lieten op vrijdag de beste indruk achter en zo waren Fabio Quartararo en Maverick Vinales voorafgaand aan de sessie de grote favorieten voor het veroveren van de poleposition. Quartararo nam tijdens de eerste stint meteen het heft in handen en zette de snelste tijd neer. Opvallend genoeg was het de teamgenoot van de Fransman, Franco Morbidelli die de tweede tijd neerzette voor Marquez.

Lange tijd leek het erop dat dat de stand zo ook zou blijven, dat was echter voordat KTM-rijder Pol Espargaro vanuit het niks de snelste tijd neerzette. Een verrassing hing in de lucht, totdat Vinales met zijn Yamaha-machine nog eens tot op de limiet reed en nipt sneller was dan zijn landgenoot. Achter de Spanjaarden zal Quartararo zondag als derde mogen vertrekken.

Tijdens de laatste run kwamen ook rivalen Marquez en Rossi weer eens met elkaar in aanraking. De beelden deden herinneren aan het incident tussen de twee kemphanen tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2015. De laatste woorden over die aanvaring op Misano zijn dan ook nog niet gesproken.

Uitslag kwalificatie MotoGP Grand Prix van San Marino 2019

Pos. Coureur Team
1. Maverick Vinales Yamaha
2. Pol Espargaro KTM
3. Fabio Quartararo Yamaha
4. Franco Morbidelli Yamaha
5. Marc Marquez Honda

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden