Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Politici Chicago spreken zich uit over mogelijke F1-race

Lokale politici uit Chicago hebben zich uitgesproken over de mogelijkheid van een Formule 1-race in de grote Amerikaanse stad.

Verstappen Leclerc Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 kreeg de schijnwerpers op zich gericht toen het recent een handelsmerk aanvroeg bij de US Patent and Trademark Office. Het recht op de namen "Chicago Grand Prix" en "Grand Prix of Chicago" werd vastgelegd. Vaak wordt dat gedaan om het intellectueel eigendom te beschermen, maar het kon ook zo zijn dat de Formule 1 een race in Chicago overweegt. NASCAR organiseerde afgelopen jaar voor het een straatrace in de stad, maar volgens lokale politici is een Formule 1-race onwaarschijnlijk.

"Mij is verteld dat de Formule 1 meestal een deal van minimaal tien jaar vereist", stelt wethouder Brian Hopkins in gesprek met Chicago Sun-Times. "Dat lijkt niet onderhandelbaar te zijn. Het gesprek met de stad kwam niet veel verder dan dat."

Hoog prijskaartje

Chicago is de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten en zou goed passen in de strategie van Liberty Media. De Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 voegt meer races toe en kijkt primair naar de Amerikaanse markt. Maar zou Chicago de NASCAR én de F1 kunnen hosten? Volgens wethouder Brendan Reilly is dat niet mogelijk. "Het zou het één of het ander moeten zijn."

Hopkins vult zijn collega aan. "Wat we voor de NASCAR deden, zoals putdeksels lassen en kuilen gladstrijken, werkt niet voor de Formule 1. Het is gecompliceerder en het prijskaartje wordt daarom hoger."

Recentelijk lukte het Madrid, Las Vegas en Miami wel om een straatrace af te dwingen in de Formule 1. In Chicago gaat dat voorlopig dus niet gebeuren.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024