Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Poll: Wie wordt de Racingnews365 coureur van de GP van China?

Voor deze rubriek kiezen we per Grand Prix vijf 'drivers of the day'. Deze coureurs sprongen voor ons positief in het oog. Jullie mogen kiezen wie de beste coureur van de Grand Prix was. De top drie krijgt punten en aan het einde van het jaar kijken we via een bijgehouden klassement wie 'Racingnews365 coureur van het jaar 2018' genoemd mag worden. Voor de Grand Prix van China hebben we gekozen voor Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg en Fernando Alonso.

Daniel Ricciardo was de baas in China. De Australiër had zaterdagochtend nog een kapotte motor, maar het team van Red Bull kreeg Ricciardo op tijd op de baan om hem naar de zesde startpositie te zien rijden. Op zondag veranderde alles door de Safety Car, waar Red Bull en Ricciardo handig gebruik van hebben gemaakt. De teamgenoot van Max Verstappen zag zijn kans schoon om Raikkonen en Hamilton in te halen en na een geweldige actie op nummer twee Valtteri Bottas kon hij de GP van China naar zicht toetrekken. De shoey was terug!

Valtteri Bottas wist op zaterdag andermaal zijn auto voor teamgenoot Lewis Hamilton te kwalificeren. De derde startpositie boog hij om in een tweede plek op de baan na een goede start. De Fin hield zelfs even de leiding, toen hij door een 'undercut' voor Sebastian Vettel op de baan terecht kwam. Daarna moest Bottas Kimi Raikkonen passeren om een sandwich van Ferrari te voorkomen. Dat deed de Mercedescoureur overtuigend. De Safety Car gooide echter roet in het eten, want Red Bull stopte met beide auto's voor verse softs. Mercedes kon niet antwoorden en dus was Bottas de pineut. Een tweede plek was het maximaal haalbare, nadat Ricciardo hem op fraaie wijze in wist te halen.

Kimi Raikkonen wist voor de derde keer op rij zijn auto op de eerste rij te zetten. De Finse Ferrari-coureur leek lange tijd zelfs naar huis te gaan met pole position. Op zondag moest hij zijn tweede plaats inleveren aan Valtteri Bottas. Nadat het Italiaanse team had gefaald met de strategie werd Raikkonen geslachtofferd om leider Bottas op te houden. Alleen op die manier kon Vettel nog dichtbij een overwinning komen. Echter, de Safety Car en de actie van Verstappen op Vettel veranderde alles. De stoïcijnse Fin lag op een derde positie, maar kon Bottas niet inhalen. Een derde plek leek halverwege de race onmogelijk, maar hij stond er wel wanneer het er toe deed.

Nico Hulkenberg reed een erg goede Grand Prix van China. De Duitser was andermaal 'best of the rest', zowel op zaterdag als op zondag. Hulkenberg eindigde zelfs voor Sebastian Vettel, nadat de Ferrari-coureur te kampen kreeg met schade die hij opliep door een incident met Max Verstappen. De Renault-coureur wist Vettel in de eerste bocht knap te verschalken en ging zo voor een derde maal met punten naar huis.

Fernando Alonso leek na de kwalificatie weer een lastige race te krijgen, maar niets bleek minder waar. De Spanjaard eindigde weer in de punten, voor de zesde Grand Prix op rij. Na een dertiende startpositie was Alonso goed weg en reed hij de concurrenten zoek. Alonso eindigde zevende, na een mooie inhaalactie op Sebastian Vettel in de slotfase van de race. Teamgenoot Stoffel Vandoorne komt er nog altijd niet aan te pas, want Alonso staat 3-0 voor in zowel de kwalificatie als de race.

Wie is jouw coureur van de GP van China? Stem in onderstaande poll!