Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Porsche gooit F1-deur niet volledig dicht ondanks geflopte Red Bull-deal

Ondanks de toezegging van Audi om vanaf 2026 toe te treden tot de Formule 1, is Porsche de koningsklasse nog niet uit het oog verloren.

Porsche wallpaper
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Porsche

Porsche heeft verklaard dat het "geïnteresseerd blijft" in een mogelijke deelname aan de Formule 1, ondanks het feit dat de focus binnen de Volkswagen Group op Audi ligt. Porsche streefde naar een samenwerking met Red Bull voor 2026, maar besloot vervolgens dat het niet zou deelnemen als de nieuwe reglementen over twee jaar van kracht worden. Porsche en Audi zijn beide onderdeel van Volkswagen Group.

Porsche is momenteel wel vertegenwoordigd in andere raceklassen, waaronder het World Endurance Championship en de Formule E. Directeur Sales en Motorsport, Michael Dreiser, laat weten dat Porsche de koningsklasse niet uit het oog verloren heeft: "Motorsport zal altijd de kern vormen van onze merkidentiteit", laat hij weten aan Blackbook Motorsport. "Formule 1 blijft een interessante raceklasse voor ons."

Toch ligt de focus bij Porsche voor de nabije toekomst bij andere raceklassen. "Voor de komende jaren concentreren we ons op de huidige fabrieksprogramma's met de Porsche 963 in het WEC en de IMSA-series, evenals in de Formule E met de Porsche 99X Electric. Daar willen we vechten voor overwinningen. Dat is onze traditie en onze belangrijkste focus en we geven geen commentaar op speculaties die verder gaan dan dat."

Gebrek aan communicatie bij Audi

De huidige CEO van Audi, Gernot Dollner, die in september vorig jaar het roer overnam van Markus Duesmann, heeft eerder herhaald dat Audi achter de Formule 1 staat. Deze uitspraak deed hij nadat er in de media werd gespeculeerd dat Audi de stekker uit het F1-project zou trekken.

In het Duitse Handelsblatt, zei hij dat "het plan op zijn plaats is", maar legde hij uit dat de trage besluitvorming rondom het project grotendeels te maken had met het gebrek aan communicatie. Audi lijkt in 2026 in zee te gaan met Sauber, het team dat onlangs een rebranding onderging van Alfa Romeo tot Stake F1 Team. Dat alles verliep niet vlekkeloos, waardoor de communicatie rondom het Audi-project op de tweede plaats kwam te staan.

De teamvertegenwoordiger van Sauber, Alessandro Alunni Bravi, legt de aard van de huidige situatie uit. "Waarom er een gebrek aan communicatie is, is eenvoudig: we hebben bepaalde beperkingen in de communicatie over het team, over de toekomst en over de betrokkenheid van Audi."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"