Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Porsche: "We hebben ons altijd eerlijk opgesteld ten opzichte van Red Bull"

Red Bull en Porsche waren lange tijd in gesprek over een samenwerking per 2026. Een deal ketste echter op het laatste moment af, want Porsche wilde meer dan Red Bull wilde afstaan. Hoe kijkt Porsche terug op die gesprekken?

Porsche F1-concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

Red Bull en Porsche leken af te stevenen op een samenwerking, die alleen al op basis van naam de concurrentie weleens angst kon inboezemen. Echter, Porsche wilde een gelijkwaardige partner worden van Red Bull met gelijke mate van inspraak.

Red Bull, dat volgens die constructie vreesde de autonomie te verliezen, trok daarop de keutel in. Heeft Porsche zijn hand overspeeld door te veel te willen? Porsche-CEO Oliver Blume denkt van niet. Volgens hem heeft Porsche zich te allen tijde netjes opgesteld.

"De gesprekken verliepen steeds heel goed, tot het punt waarop er zelfs sprake was van een handdruk. Maar de deal werd op het laatste moment toch niet afgerond", zo vertelt hij tijdens Porsche's 'Night of Champions'.

"Wij wilden een gelijkwaardige partner zijn, maar iedere partij moet voor zichzelf uitmaken hoeveel aandelen ze bereid zijn van de hand te doen. En daarmee is het oké voor ons. We hebben ons steeds eerlijk opgesteld."

Op dit moment lijkt toetreding tot de Formule 1 niet meer aan de orde, maar de deur wordt zeker niet dichtgegooid: "We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt en wat aantrekkelijk opties zijn. Maar we hebben evengoed een druk auto sportprogramma voor de boeg waar we naar uitkijken."

Foto: Sean Bull Design

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez