Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Quartararo verovert poleposition GP Thailand tijdens kwalificatie vol valpartijen

Fabio Quartararo heeft zaterdag de poleposition voor de Grand Prix van Thailand veroverd. De Fransman was de snelste MotoGP-rijder tijdens een zeer spectaculair verlopen sessie, waarbij onder andere Marc Marquez en Valentino Rossi ten val kwamen. Maverick Vinales werd uiteindelijk tweede en Marquez zal zondag als derde vertrekken.

Quartararo Misano 2019 zaterdag 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

Jorge Lorenzo maakt ook in Thailand een zeer lastig raceweekend mee. De vijfvoudig wereldkampioen kwam zaterdag tijdens de kwalificatiesessie niet verder dan een negentiende plaats. Voor de Spanjaard is het seizoen er dan ook eentje om snel te vergeten. Wie wel indruk maakte tijdens het eerste gedeelte van de kwalificatiesessie was Danilo Petrucci. De Ducati-rijder veroverde de eerste plaats en mocht zich klaar maken voor het tweede en beslissende gedeelte van de kwalificatie. KTM-rijder Pol Espargaro werd tweede en veroverde zo de laatste plek voor de Q2-sessie. Een knappe prestatie van de Spanjaard, die zich zodoende voor de vierde maal dit seizoen via Q1 voor Q2 wist te plaatsen.

Q2

De grote favoriet voor de poleposition op het snelle circuit in Thailand was Marc Marquez. De Spanjaard wordt zondag waarschijnlijk wereldkampioen en liet ook op de vrijdag al zien de te kloppen man te zijn. De eerste ronde van de Honda-rijder was goed, maar Vinales was zijn landgenoot in de eerste stint nog net te snel af. Daarna was het de beurt aan de verrassing van het seizoen, Fabio Quartararo, om de eerste plaats over te nemen. De Fransman zette een ontzettend snelle tijd neer op het moment dat zijn merkgenoot Valentino Rossi ten val kwam. 'The Doctor' gleed in een langzame linkerbocht onderuit, maar kon zijn sessie op de reservemotor nog wel een vervolg geven.

Tijdens de tweede run verbeterde Quartararo nogmaals zijn snelste tijd en moest Marquez nog meer pushen om de pole alsnog te veroveren. De Spanjaard nam echter te veel risico's en gleed net als Rossi onderuit. Niet veel later was het ook Quartararo die tijdens nog een snelle ronde zelf ook ten val kwam. Voor het eindresultaat maakte dat echter niks meer uit. De jonge Fransman mag zondag vanaf poleposition vertrekken, voor merkgenoot Vinales en Marquez. Rossi zal de race vanaf plek negen moeten beginnen.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Thailand 2019

Pos. Coureur Team
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Maverick Vinales Yamaha
3. Marc Marquez Honda
4. Franco Morbidelli Yamaha
5. Danilo Petrucci Ducati

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi