Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Racewereld reageert verbolgen op ontslag valsspelende Daniel Abt

Formule E-coureur Daniel Abt werd de wacht aangezegd door werkgever Audi. Hij liet zich tijdens een online Formule E-race vervangen door een professionele simcoureur, maar moest die 'grap' dus bekopen met zijn ontslag. Zijn concurrenten reageren verbolgen.

Nee, het was niet netjes wat Daniel Abt had gedaan, daarover waren de meeste Formule E-coureurs het wel eens. Nu het tot zijn ontslag heeft geleid, reageert een enkeling verbolgen op de strenge straf.

Jean-Eric Vernge wijst op het feit dat hoewel er waarde mag worden gehecht aan de online spellen, het altijd nog altijd slechts een spel is. Een spel waarin bovendien vaak met opzet wordt gecrasht, waar dan weer niets aan wordt gedaan. "Als je in een zelfde lijn daar tegen optreedt, moet je coureurs welhaast racelicenties ontnemen", zo laat de Fransman op Twitter weten.

Antonio Felix da Costa laat ondertussen weten zich niet meer zo publiekelijk te laten zien tijdens simraces, bang om iets te doen wat als verkeerd wordt bestempeld: "Doei, Twitch, doei live streams. Ik ben er klaar mee. Tot nooit meer ziens."

De Belgische GT-grootheid Laurens Vanthoor volgt het voorbeeld van Da Costa. Hij zegt zelfs te twijfelen of hij überhaupt nog zal deelnemen aan virtuele races: "Verwijderen Twitch: check! Stoppen met simracen: daar denk ik nog over na." De Nederlandse Formule 3-coureur Richard Verschoor maakt niet teveel woorden vuil aan het besluit van Audi: "Dit is zo kansloos."

Vanuit de Formule 1 houdt Carlos Sainz het nóg korter: "WOW" Formule 1-analist Karun Chandhok wijst coureurs in algemene zin op hun verantwoordelijkheden, zeker als ze als fabriekscoureur de kleuren van een groot merk vertegenwoordigen.

Het incident is een flinke klap in het gezicht van de simrace-community, die flink groeiende was bij de afwezigheid van échte races. De diverse initiatieven werden gedragen door internationale topcoureurs, maar de vraag is nu waarom die nog aan online races mee zouden willen doen als ze er hun echter racecarrière zo mee op het spel zetten.

De hoofdpersoon in kwestie, Daniel Abt, geeft aan dat hij teveel wil zeggen om dat allemaal kwijt te kunnen in een tweet. Om 18:00 uur komt de Duitse racer met een video-statement.

In de video hieronder zie je hoe het vals spelen van Daniel Abt afgelopen weekend aan het licht kwam.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"