Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Racing Team Nederland stunt met tweede plaats 24 uur Daytona na bizarre slotfase

Succes voor Nederland tijdens de 24 uur van Daytona. In een bloedstollende slotsprint rijdt Racing Team Nederland naar het podium van de LMP2-klasse. Helio Castroneves was met Meyer Shank Racing de allersnelste van het prestigieuze evenement en kwam als eerste over de finish.

Na een etmaal won Helio Castroneves voor Meyer Shank Racing de 24 uur van Daytona in de DPi-raceklasse, de snelste klasse van het veld. Na 24 uur vol vermaak, drama en chaos finishte de top drie binnen vijf seconden van elkaar. Dit kwam door een bizarre slotfase na een stilgevallen bolide, waardoor de laatste dertig minuten van de 24 uursrace een sprintrace werd voor de overwinning. De mannen van Meyer Shank (Castroneves, Oliver Jarvis, Tom Blonqvist en Simon Pagenaud) winnen de felbegeerde Rolex Daytona, welke wordt uitgereikt bij het winnen van het evenement. Ook de winnaars van de andere raceklassen winnen het peperdure horloge. In de LMP2-klasse kon Racing Team Nederland stunten met de tweede plaats. Het team van Frits van Eerd, Rinus van Kalmthout, Dylan Murry en Giedo van der Garde kende geluk en pech, maar laatstgenoemde coureur reed in het laatste uur van de race van P4 naar P2.

Geluk en pech voor Nederlanders in de 24 uur van Daytona

Ook in de LMP3-klasse zien we Nederlands succes. Kay van Berlo kon met zijn teamgenoten van Riley Motorsports als eerste finishen in hun raceklasse. De mannen deden dit met een ruime voorsprong van een ronde op de rest van de LMP3-bolides. Niet bij alle Nederlanders ging het zoals bij Racing Team Nederland en bij Van Berlo. GMG Racing, het team waar Jeroen Bleekemolen voor uit zou komen, viel als eerste team uit in het openingsuur van de 24 uur van Daytona. Bleekemolen kwam hierdoor niet in actie. Ook Tijmen van der Helm en Renger van der Zande hadden pech tijdens de race. De LMP2-bolide met Van der Helm achter het stuur had last van problemen, waardoor hij en zijn teamgenoten bij G-Drive Racing de endurance-race na 556 rondes moesten staken. Van der Zande had eveneens problemen en finishte als veertiende in het algemeen klassement.