Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Raikkonen moet oppassen voor Giovinazzi"

Dat de ervaren Kimi Raikkonen in 2019 zomaar even afrekent met nieuwkomer Antonio Giovinazzi is geen abc'tje. Dat is de stellige mening van Minardi-oprichter Giancarlo Minardi.

Sauber staat in 2019 met een volledig nieuwe line-up aan de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Kimi Raikkonen keert er na 17 jaar afwezigheid terug en wordt vergezeld door Antonio Giovinazzi. Giancarlo Minardi acht laatstgenoemde in staat het de Finse veteraan moeilijk te maken.

"Kimi Raikkonen zal flink van zich af moeten bijten, want ik weet zeker dat Antonio Giovonazzi het hem lastig kan maken", zo tekent de Minardi-oprichter op in een persoonlijke column. Minardi ziet de terugkeer van een Italiaan op de Formule 1 als een belangrijke doorbraak voor Italië als autosportnatie: "Het ontbrak Italië de laatste jaren niet aan talentvolle rijders, maar des te meer aan de middelen voor hen om de top te bereiken." "Ik ben blij dat Antonio die negatieve trend heeft weten te doorbreken. Dat is goed voor zichzelf, de motorsport in Italië en de toekomst van de Italiaanse Grand Prix."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie