Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen gaat toch nog het een en ander missen aan de Formule 1

De Grand Prix van Abu Dhabi zal de laatste Formule 1-race worden voor Kimi Raikkonen. De Fin gaat met pensioen en vertelt wat hij gaat missen aan de sport.

Raikkonen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

Kimi Raikkonen gaat de Formule 1 verlaten. De Grand Prix van Abu Dabi 2021 wordt zijn laatste race in de sport. De 42-jarige coureur sprak in de podcast Beyond the Grid over zijn carrière en onthulde wat hij het meest gaat missen aan de F1.

"Het racen, het rijden eigenlijk", vertelt de Alfa Romeo-coureur. "De race is natuurlijk waarvoor we hier zijn, maar ik heb eerlijk gezegd niet het gevoel dat ik dat zo erg ga missen." De Fin reed 348 Grands Prix en denkt dat hij misschien nog wel eens terugkomt op deze woorden.

"Ik weet zeker dat er dagen zullen zijn dat ik zal denken: 'Het zou leuk zijn om te racen'. Maar er is een eindeloze hoeveelheid aan verschillende categorieën waarin en verschillende dingen waarmee je kunt racen", weet de Iceman

Geen liefhebber van F1-kwalificatie

Raikkonen is heel duidelijk als hem wordt gevraagd wat hij niet gaat misssen: de kwalificatie. De Fin geeft toe nooit warm te zijn geworden van het format. "Ik ben meer fan van de race dan de kwalificatie. Het is de reden waarom we hier zijn."

"Het hele weekend werken we daar naar toe, van vrijdag tot zondag. En de race is het eindresultaat. Dus dat is, voor mij, altijd het meest interessant geweest", zegt de Alfa Romeo-coureur. Is hij dan geen fan van rijden op de limiet?

"Je moet altijd op de limiet zitten, wanneer je ook rijdt. Al is het twee seconden langzamer omdat je met veel brandstof rijdt, dat betekent niet dat je niet op de limiet zit. Als je niet op de limiet zit, probeer je waarschijnlijk niet snel genoeg te gaan."

Fans van Raikkonen

Raikkonen heeft door de jaren heen een breed scala aan fans opgebouwd. De coureur is nog steeds bij veel Italianen geliefd door zijn tijd bij Ferrari. Hoe moeten die Fans de Fin herinneren?

"Zoals zij willen", zegt de iceman. "Ik wil niemand beperkingen opleggen over hoe je aan iets terugdenkt. Het kan mij niet veel schelen, want ik heb gelukkig de meeste dingen kunnen doen zoals ik ze wilde doen. Hoe ze me ook herinneren, of het nu goed of slecht is, het is een herinnering en dat is prima voor mij.

Ook interessant:

Dit kost een Viaplay-abonnement en dit zijn de Formule 1-analisten

De Formule 1-uitzendingen zullen vanaf 2022 verzorgd worden door Viaplay. De streamingdienst kiest hier voor een aantal bekende en onbekende gezichten voor presentatie, commentaar en analyses. Benieuwd wat het abonnement gaat kosten en wie er allemaal in de uitzending verschijnen? Check dan de video hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde