Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Ralf Schumacher haalt uit naar Marko na keuze voor De Vries: "Hij heeft problemen met onze familienaam"

Had Mick Schumacher een kans om voor AlphaTauri te rijden? Volgens Ralf Schumacher wel, maar de komst van de Duitser werd tegengehouden door Red Bull-adviseur Helmut Marko. Althans, dat vindt Ralf.

Marko 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Anno 2023 zijn de stoeltjes bij AlphaTauri bezet door Yuki Tsunoda en Nyck de Vries. Laatstgenoemde kreeg een zitje aangeboden na een indrukwekkende race op het circuit van Monza in '22. Volgens Ralf Schumacher had echter iemand anders in het stoeltje moeten zitten: zijn neefje, Mick Schumacher.

De komst van de Duitser werd echter tegengehouden door Helmut Marko, zo beredeneert Ralf. "Franz Tost (AlphaTauri-teambaas, red.) wilde in eerste instantie een andere coureur, want hij weet dat het twee tot drie jaar duurt voordat een coureur op niveau is. De coureur die beschikbaar was op de markt, dat was Mick. Mick was een logische keuze", zegt de oud F1-coureur tegen Formel 1.

"Maar toen kwam Dr. Helmut Marko en vanwege persoonlijke redenen of wat het ook mocht zijn, stak hij daar een stokje voor en koos hij voor Nyck de Vries", aldus Ralf, die daar nog een schepje bovenop doet: "Het lijkt erop dat Helmut een probleem heeft met de naam Schumacher."

Schumacher perfect voor AlphaTauri?

De jongere broer van Michael Schumacher begrijpt niet waarom Marko tegen de komst van de voormalig Haas-coureur is. "Ik heb een goede band met hem persoonlijk, maar het lijkt er wel op dat hij een probleem heeft met Mick. Anders is het niet te verklaren waarom dit niet werkte."

"Om eerlijk te zijn zie ik niemand die daar beter zou passen dan Mick", zegt hij over een mogelijk stoeltje bij AlphaTauri. "Daarom ben ik verrast door de keuze van Marko."

Nadat Mick Schumacher zijn stoeltje bij Haas verloor, voegde hij zich bij het Formule 1-team van Mercedes. Daar is hij nu de derde man naast Lewis Hamilton en George Russell en heeft hij dus geen vast zitje in de koningsklasse.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

34 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein