Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Spanje 2021

Rapportcijfers GP Spanje: Foutloze Verstappen komt tekort, op Hamilton staat geen maat

De 'gelijke' strijd tussen Mercedes en Red Bull lijkt steeds iets minder gelijk te gaan worden. De problemen die Mercedes had aan het begin van het seizoen lijken als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Een gevaarlijke ontwikkeling in combinatie met de haast chirurgische precisie van Lewis Hamilton. Daar kan zelfs een Max Verstappen in bloedvorm niets aan veranderen.

Verstappen Hamilton start Spain 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

20. Yuki Tsunoda: 5,0
Een kostbare fout in de kwalificatie maakte dat hij zich niet wist te plaatsen voor Q2. Aan zijn uitvallen kon hij natuurlijk niets doen, maar duidelijk is dat Yuki Tsunoda, met hoeveel bombarie hij ook werd aangekondigd, nog veel te leren heeft. Om over dat constante gevloek over de boordradio maar te zwijgen. Het verwijt dat Pierre Gasly ander, beter materiaal zou krijgen, was bovendien hoogst ongepast.

19. Nikita Mazepin: 4,0

Drie minuten! Drie minuten had Nikita Mazepin in de eerste vrije training nodig om zijn auto in de grindbak te zetten. En als hij niet van de baan gaat, rijdt hij wel iemand in de weg, al kun je betwisten of hij werkelijk iets kon doen aan het ophouden van Norris in de kwalificatie. Maar los van dat alles is de snelheid heel, héél ver te zoeken.

18. Mick Schumacher: 7,0

Een weekend zoals we ze eigenlijk steeds zien van Mick Schumacher: niet foutloos, maar bij vlagen toont hij wel zijn snelheid en als er in de race een Haas in gevecht is met een Williams, dan is het steevast die van Schumacher. Dat is een compliment waard.

17. Fernando Alonso: 5,5

Kom op Fernando! Is het een drama? Nee. Is het gat met Esteban Ocon te groot? Nou en of! De gekozen strategie van Alpine om het met een eenstopper te proberen hielp hem niet, maar hij is bij uitstek iemand waarvan je mag verwachten dat hij aangeeft wat wel en niet kan.

16. Nicholas Latifi: 6,0

Houdt hij toch maar mooi even een tweevoudig wereldkampioen achter zich. Je koopt er niks voor, maar het zijn de kleine dingen om je aan vast te houden. En op tien seconden van Russell heeft hij het echt zo slecht niet gedaan.

15. Antonio Giovinazzi: 6,0

Lekkere kwalificatie Gio! Jammer dat je het in de race niet kan volhouden, Gio! Een lekke band tijdens de pitstop hielp hem niet, maar het verschil tussen wel of geen punten had het niet gemaakt, net zoals het verschil tussen wel/niet vóór Kimi Raikkonen finishen.

14. George Russell: 6,5

Zo vaak als George Russell op de tiende plaats rijdt en het dan toch net niet lukt om dat ene, felbegeerde puntje te pakken... De Williams is nog altijd de auto niet om te klus mee te klaren.

13. Sebastian Vettel: 6,0

Och, wat was hij na de vrijdag blij met de updates op zijn AMR01. Hij voelde zich meer dan ooit thuis in zijn nieuwe cockpit. Langzaam maar zeker kruipt hij naar Lance Stroll toe, maar op dit moment trekt hij nog aan het kortste eind, wat kijkend naar zijn cv niet moet kunnen.

12. Kimi Raikkonen: 6,5

Kimi bewandelde de omgekeerde route ten opzichte van zijn teamgenoot. Hij werd tot aan de race verslagen door Giovinazzi, maar dan komt toch de ervaring van de routinier bovendrijven. Met Raikkonen reken je nog altijd zomaar niet af, Giovinazzi zeker niet.

11. Lance Stroll: 7,0
Hij blijft op dit moment Sebastian Vettel nog de baas en in de race liet hij mooie knokpartijtjes zien met onder andere Fernando Alonso. De auto kán momenteel gewoon even niet beter.

Rapportcijfers gaan verder onder de afbeelding.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

10. Pierre Gasly: 6,5
Pierre doet er goed aan de kleine, onnodige foutjes van dit seizoen achterwege te laten, want op die manier zal het ware potentieel van AlphaTauri nooit volledig getoond worden. In dat opzicht hoeft het team immers ook niet te rekenen op Yuki Tsunoda.

9. Esteban Ocon: 7,5

De pure snelheid lijkt toch wel in die fraaie blauwe bolide te zitten, maar de kwalificatie is duidelijk een andere discipline dan de race. Maar goed, de manier waarop hij Alonso het nakijken geeft binnen Alpine, is lovenswaardig. Dat had lang niet iedereen aan zien komen.

8. Lando Norris: 7,0
Met de uitmuntende prestaties van Norris aan het begin van dit seizoen, valt een achtste plaats al snel tegen. Maar McLaren, eerlijk is eerlijk, maakte geen moment aanspraak op de positie best of the rest. P8 is niet spectaculair, maar ook niet slecht.

7. Carlos Sainz: 7,0

Steeds vaker lijkt Sainz Leclerc binnen Ferrari uit te kunnen dagen. De finesse om dat 66 ronden lang vol te houden ontbreekt nog, maar dat komt nog wel.

6. Daniel Ricciardo: 7,5

Eindelijk! Eindelijk wist Ricciardo eens af te rekenen met Lando Norris, met een keurige zesde plaats tot gevolg. Hij was bovendien in staat om Perez lang, nee héél lang achter zich te houden. De vraag dient zich aan wat meer op zijn plaats zou zijn: een compliment voor Ricciardo, of een kleine uitbrander voor Perez?

5. Sergio Perez: 6,0

Wéér zo'n kostbare en oliedomme fout, dit keer in de kwalificatie. Die paar centimeter naast de baan waren voldoende om de RB16B in een spin te gooien. Perez startte aan de staart van de top tien en bleef lange tijd krachteloos achter Ricciardo hangen. Niet voor niets begint Verstappen voorzichtig zijn beklag alweer te doen...

4. Charles Leclerc: 8,0

Zette dit weekend geen stap verkeerd en lijkt net wat meer uit de Ferrari te halen dan er in zit. Het podium is nog te hoog gegrepen, maar er hoeft maar dit gebeuren en hij staat er! Echt goed gedaan.

3. Valtteri Bottas: 7,5

Weer, wéér moest Bottas uitleggen waarom hij én in de kwalificatie én in de race tekortkwam om aanspraak te maken op de zege. Het woord 'smoesjes' dringt zich dan al gauw op, maar hij doet voor Mercedes toch maar mooi wel wat Sergio Perez nog niet voor Red Bull doet.

2. Max Verstappen: 9,0

Max Verstappen werkte dit keer een foutloos weekend af, maar de ontnuchterende conclusie die hij zelf ook al trok, is simpel: Red Bull is op dit moment niet snel genoeg om Mercedes te verslaan. Het gat van veertien punten met Hamilton is te overzien, maar dat moet niet elk weekend opnieuw op blijven lopen. Maar Monaco is Red Bull-land, toch?

1. Lewis Hamilton: 10
Als het weekend op zich niet genoeg was voor een 10, dan toch zeker wel dat bizarre aantal van 100 polepositions. Hij pakte op fraaie wijze de poleposition en reed op de zondag op overtuigende wijze naar Max Verstappen toe, die een 'sitting duck' was. Hamilton, maar ook Mercedes bleven foutloos op het moment dat dat gevraagd werd, Red Bull met een slechte pitstop niet.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto