Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB-baas hint op slecht nieuws voor Lawson: "Daar willen we nog niet over spreken"

RB is hard op weg om het beste team van het middenveld te worden. CEO Peter Bayer kiest er dan ook voor om de beslissingen over het rijdersduo voor 2025 even links te laten liggen, om zo volledig te kunnen focussen op het heden.

Bayer
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda aan boord beschikt het team van RB momenteel over een aardig rijdersduo, al is de eerstgenoemde coureur niet geweldig aan het seizoen begonnen. De prestaties worden echter met de dag beter en de feedback van de coureurs helpt het team ook vooruit, dus CEO Peter Bayer is hartstikke tevreden met de prestaties van de beide heren. Toch weet hij als geen ander dat er achter de schermen nog genoeg jong talent rondloopt en dat zij allemaal azen op een kans in de Formule 1. Reservecoureur Liam Lawson maakt momenteel de grootste kans om bovenaan het verlanglijstje van Bayer terecht te komen, al heeft hij mogelijk wel slecht nieuws.

De CEO benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 eerst dat vooral Tsunoda de gewenste groei heeft verwezenlijkt. "Ik denk echt dat hij een grote stap voorwaarts heeft gezet, niet alleen wat fysieke voorbereiding betreft maar ook in zijn mentaliteit. Hij snapt nu dat al dat vloeken over de boordradio hem gewoon een tiende per ronde kost, dus hij lijkt zichzelf nu juist onder controle te hebben. Hij gaat gewoon heel professioneel te werk, ook in de feedback voor de engineers. Ik wil hem volgend jaar zeker hier houden."

Toch besluit Bayer geen overhaaste beslissingen te nemen wat het rijdersduo voor volgend seizoen betreft. "We zijn erg blij met onze coureurs op dit moment en we zien het niet echt zitten om tijd te verspillen met doelloze discussies. We hebben een sterk duo en zelfs een hele goede reservecoureur (Liam Lawson, red.). Ook het talent dat doorstroomt vanuit de Formule 2 en Formule 3 is ontzettend getalenteerd, dus we richten ons nu vooral op presteren. De focus ligt misschien zelfs op Aston Martin, die voor ons staan in het klassement." 

Dat RB een sterke troef achter de hand heeft is na de invalbeurt van Lawson van vorig jaar geen geheim meer, maar alsnog kiest Bayer ervoor om alle kaarten tegen zijn borst te houden. "Liam is een heel waardevol lid van ons team en hij is ieder raceweekend aanwezig bovenop zijn werk in de simulator. Maar zoals ik al zei hebben we momenteel twee coureurs in de auto zitten die telkens weer verbetering vinden, dus we willen nog niet spreken over 2025. Misschien is dit wel een luxepositie, maar we richten onze focus voor nu dus op onze prestaties op de baan. Dat zal in ieder geval tot de zomerstop zo blijven."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren