Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB verwijst McLaren-claim over Ricciardo naar de prullenbak

Daniel Ricciardo reed in de ultieme slotfase de snelste raceronde tijdens de Grand Prix van Singapore en pakte zo een puntje af van Lando Norris. Volgens McLaren was het 'eigenaardig', maar RB-teambaas Laurent Mekies wil daar niets van weten.

Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van de Grand Prix van Singapore kreeg Daniel Ricciardo de schijnwerpers op zich gericht. De Australiër kwam binnen voor zachte banden en reed de snelste raceronde, waardoor hij een puntje afpakte van Lando Norris. Max Verstappen bedankte zijn voormalige teamgenoot op de boordradio, waarna McLaren de mening had dat de actie op zijn minst 'eigenaardig' was. RB zou hoofdmacht Red Bull namelijk geholpen hebben. RB-teambaas Laurent Mekies verwijst die claim echter naar de prullenbak.

"Je moet de man complimenteren", stelt Mekies tegenover Autosport. De Fransman verwijst naar de geruchten rond de toekomst van Ricciardo. "Daniel heeft een bizar weekend achter de rug. Volgens mij heb ik hem op geen enkel moment ook maar een beetje professionaliteit zien verliezen, in of buiten de auto. Wel werd de druk hoger en hoger."

Mekies kan dan ook niets met de gedachten van McLaren. "Hij rijdt de hele race vechtend achteraan en is niet in staat om iemand in te halen. We vonden het een juiste keuze om hem de kans te geven, zeker als je je bedenkt wat voor weekend het is geweest. Het was gewoon om hem een kans te geven en het weekend met een goed gevoel af te sluiten."

Maar was er contact met Red Bull? "Natuurlijk niet. Je hoopt op een goed getimede safety car en dat je zo in de race terugkeert. Daarom begonnen we ook op de zachte band, anders ga je niet racen. Dit was niet iets wat je aan het begin van de race plant. Maar na hoe zwaar de race was en hoe zinloos het voor hem was om achteraan te vechten, vonden we dat dit de juiste keuze was."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore