Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

RB zorgt voor verbazing met woorden over Ricciardo

Dat Daniel Ricciardo hoogstwaarschijnlijk niet langer bij het team van Visa Cash App RB zal blijven, lijkt een kwestie van tijd. De Australiër zelf liet na de race weinig aan de verbeelding over en daar doet zijn team in een persbericht nog eens een schepje bovenop.

Ricciardo race Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Singapore deed Daniel Ricciardo niet langer een poging om zijn emoties te verbergen. De Australiër lijkt zijn laatste Formule 1-race te hebben gereden en kon dat niet langer verbergen.

Echter vanuit Red Bull probeerde men vaag te blijven en ontweek het continu vragen over de toekomst van Ricciardo. Na afloop van de race stuurt RB echter een persbericht de wereld in die de wenkbrauwen zal doen fronsen. De teambaas van het team Laurent Mekies verklaart namelijk op zeer opmerkelijk wijze waarom Ricciardo aan het einde van de race nog even de snelste ronde mocht zetten.

"Omdat we verder naar achteren begonnen, hadden we echt een Safety Car-kans nodig voor Daniel om terug te komen in de strijd om de punten. Daarom had hij een agressieve strategie en ging hij van start op de softs. Hij heeft gedurende de race een paar hele goede ronden gereden, maar hij had eigenlijk geen kans om van zo ver terug in de goede posities te komen. Hij gaf nooit op en vocht de hele race. Aangezien dit misschien de laatste race van Daniel was, wilden we hem de kans geven om ervan te genieten en er met de snelste ronde uit te gaan", zo vertelt Mekies. 

Verdient Ricciardo een mooier afscheid dan dit? Laat ons weten hoe jij er in staat en stem in onderstaande poll!

Praat mee!

Viaplay
x
Titelstrijd Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen