Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Rechter velt vandaag oordeel over wel of niet doorgaan van F1-race op Zandvoort

Nadat de overheid groen licht gaf voor het doorgaan van de Grand Prix met beperkte capaciteit leek er niets meer in de weg te staan van de eerste Grand Prix op Nederlandse bodem, maar er moet nog een laatste horde worden genomen.

Circuit Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dutch GP

Nadat de overheid groen licht gaf voor het doorgaan van de Grand Prix met beperkte capaciteit leek er niets meer in de weg te staan van de eerste Grand Prix op Nederlandse bodem, maar er moet nog een laatste horde worden genomen. Een rechtszaak tegen de Dutch GP, aangespannen door milieuorganisatie MOB, wordt vandaag afgerond.

Volgens de milieuorganisatie waren de stikstofberekeningen uitgevoerd door de organisatie van de Formule 1-race in Nederland te rooskleurig en is er daarom onterecht een vergunning afgegeven. De eisende partij stelde tijdens de eerste hoorzitting, afgelopen week, voor om de Formule 1 door te laten gaan, maar dan zonder publiek en voorprogramma met andere raceklassen.

Dinsdagmiddag doet de rechter uitspraak in de zaak en weten we definitief of de Formule 1 wel of niet door kan gaan aankomend weekend in en welke vorm.

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

43 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"