Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2023

Red Bull begint ijzersterk in eerste vrije training GP Bahrein

Sergio Perez heeft de snelste tijd gereden in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Hij bleef Fernando Alonso en Max Verstappen voor.

Als om 12:30 uur Nederlandse tijd het licht in de pits op groen gaat, verspillen de coureurs weinig tijd. We zien vrijwel iedereen binnen vijf minuten op de baan, waarbij de medium band de tijdenlijsten overwegend geel doet kleuren.

Het is Fernando Alonso die als snelste opent, terwijl alle ogen ook gericht zijn op teamgenoot Lance Stroll, die met polsblessure instapt. Zijn sessie begint echt met problemen aan de auto, die voor Stroll overigens nog volledig nieuw is. Later komt de Canadees aardig op stoom.

We zien dat de teams veel meters maken, mogelijk als een soort verlenging van de o zo korte wintertest. Als de teams één voor één de zachte banden aanspreken, melden de Red Bull zich als tweetal van voren, met Sergio Perez vóór Max Verstappen.

Uitslag Eerste vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Geen softs voor Ferrari en Meredes

Ferrari laat zich totaal niet zien op de zachte banden. Dat team valt in eerste instantie vooral op door een flink wapperende achtervleugel, maar ook door een spin op hoge snelheid van Carlos Sainz. Ook Mercedes laat in de eerste oefensessie de zachte banden links liggen. Die vier rijders vinden we verspreid over de tijdenlijst terug.

Verstappen en Perez rijden lang door op dat ene setje zachte banden, waarbij de tijd van Perez geen moment meer in het geding komt. Het is Alonso (soft) echter die zich tussen het tweetal weet te melden.

Nyck de Vries is zijn eerste F1-seizoen begonnen met de zestiende tijd, op vier tienden van teamgenoot Yuki Tsunoda. Hij bleef daarmee Gasly, Sargeant, Albon en Sainz voor.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'