Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull bereikt ongekende mijlpaal met starten van eerste eigen F1-motor

Red Bull heeft een bijzonder en ongetwijfeld zeer trots moment achter de rug in Milton Keynes. De eerste Red Bull Formule 1-motor heeft voor het eerst gedraaid op de testbank.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull heeft een zeer belangrijke en even indrukwekkende mijlpaal bereikt in de lange geschiedenis van de Formule 1, zo heeft RacingNews365 vernomen. In Milton Keynes zou in de avond van woensdag 3 augustus voor het eerst een motor van volledig eigen makelij zijn gestart.

Nooit eerder bouwde Red Bull Racing een eigen motor voor de Formule 1, omdat het altijd samenwerkingen aan was gegaan met Cosworth, Ferrari, Renault of Honda. Na het vertrek van laatstgenoemde fabrikant echter besloot Red Bull de uitdaging aan te gaan om als volledig zelfstandig opererend constructeur een eigen motor te bouwen.

De knoop daarover werd in de tweede helft van 2020 doorgehakt, waarna alles in rap tempo begon te lopen. Er werden nieuwe faciliteiten in Milton Keynes uit de grond gestampt en ingericht en ondertussen werd gezocht naar toppersoneel. Niet zelden kwam men daarbij uit bij het werknemersbestand van Mercedes, dat op een goed te bereizen afstand van de Red Bull-thuisbasis ligt. Eventueel overstappend personeel hoeft zodoende niet te verhuizen.

Red Bull ligt op schema

Herhaaldelijk gaf Red Bull, al dan niet bij monde van teambaas Christian Horner, aan dat de ontwikkelingen volledig op schema lagen. Afgelopen weekend in Hongarije gaf Horner tegenover RacingNews365 al aan dat de eerste start van de motor aanstaande was. De snelle progressie heeft er toe geleid dat de eerste Red Bull Powertrains-motor, in te zetten vanaf 2026, enkele dagen later daadwerkelijk voor de eerste keer is gestart.

Deze website heeft daarbij vernomen dat de motor, waarvan onduidelijk is of deze al een typenaam heeft gekregen, op alle zes de cilinders draaide: een mijlpaal dus voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez en dat in zo'n korte tijd.

In een eerder stadium startte Red Bull al een enkele cilinder op, een standaardprocedure bij de ontwikkeling van een nieuwe motor en toen dat succesvol bleek te zijn, kon men de focus verleggen naar de volledige zes cilinders.

Gevraagd door RacingNews365 in Hongarije of het een volledig eigen motor van Red Bull betreft, of er wellicht toch ergens een Porsche-badge op komt te zitten, geeft Horner aan dat Red Bull 'de volledige controle over haar eigen toekomst' heeft genomen.

Porsche, de potentiële partner van Red Bull vanaf 2026, heeft naar verluidt input bij de benoemingen binnen het management en bij de engineering-afspraken.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"