Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Red Bull beter uit de startblokken, Mercedes levert in

Na het eerste drieluik van het seizoen, in Oostenrijk (2x) en Hongarije, is het tijd om het nieuwe seizoen naast het vorige seizoen te leggen. Welke teams doen het, louter gekeken naar de exacte cijfers, overduidelijk slechter, welke teams doen het stukken beter?

Verstappen Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de baan vielen er dit jaar enkele dingen op vergeleken met vorig jaar. Zo lijkt Mercedes nog een slag beter te zijn, maar als we naar de stand in het kampioenschap lijkt dat niet zo te zijn. Vergeleken met afgelopen jaar heeft het team namelijk een aantal punten minder gescoord. Vorig jaar waren het louter één-twee finishes voor de Silver Arrows in de drie eerste races, maar dit jaar was dat niet het geval.

Wat wel een feit is, is dat de voorsprong van Mercedes op de concurrentie aanzienlijk groter is dan in 2019. Daar waar Ferrari vorig jaar nog de voornaamste belager was van het team, is dat nu Red Bull. Ferrari is compleet door het ijs gezakt, terwijl Red Bull het relatief een klein stukje beter doet dan vorig jaar. Dat terwijl er dit jaar tijdens de openingsrace geen punten werden gescoord. Albon scoort dit jaar meer punten dan Gasly vorig jaar.

Andere opvallende statistieken zijn die van McLaren en Racing Point. De twee teams stegen vergeleken met afgelopen jaar met stip, terwijl Alfa Romeo en Haas net als Ferrari een stap achteruit hebben gedaan. Renault is nog even middelmatig als in 2019, terwijl Williams nog steeds geen enkel punt heeft. Wel zijn de prestaties van Williams in de praktijk al een grote stap vooruit vergeleken met afgelopen seizoen.

Stand constructeurs na drie races. 2019 vs. 2020

Team 2019 2020 Verschil
Mercedes 130 121 -9
Ferrari 73 27 -46
Red Bull 52 55 +3
Renault 12 12 ---
Alfa Romeo 12 2 -10
McLaren 8 41 +33
Haas 8 1 -7
Racing Point 7 40 +33
AlphaTauri 4 7 +3
Williams 0 0 ---

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"