Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull bevestigt mogelijk protest tegen 'flexibele' voorvleugel Mercedes

Als Mercedes in protest gaat tegen de achtervleugel van Red Bull, dan kunnen Toto Wolff en consorten meteen een protest om de oren terug verwachten. Helmut Marko heeft dat bevestigd.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes heeft afgelopen raceweekend bij monde van teambaas Toto Wolff duidelijk door laten schemeren dat er mogelijk een protest aan zit te komen tegen Red Bull. Als het team in Bakoe met de 'flexibele' achtervleugel aan de start verschijnt, dan is de kans aanwezig dat het protest door Mercedes wordt ingediend, zo benadrukte Wolff.

Eerder deze week zei Marko al dat Red Bull in dat geval misschien ook in protest zal tegen de voorvleugel van Mercedes, die in de ogen van het team van Max Verstappen ook te flexibel is. Bovendien was hij geïrriteerd door de afhandeling van het probleem, omdat Mercedes in zijn ogen vorig jaar weg was gekomen met het DAS-systeem.

Twee dagen na die uitspraken laat hij in gesprek met Motorsport-Total geen ruimte meer voor een andere interpretatie. Hij bevestigt expliciet dat er bij een protest van Mercedes meteen een protest van Red Bull terug de andere kant op zal worden geslingerd.

Hij benadrukt daarbij nogmaals: "Onze Red Bull-bolide heeft, net als vele andere wagens, de tests van de FIA doorstaan en voldoet dus aan de regels."

"Volgens mij is het nog steeds de FIA die de procedure bepaalt", vervolgt de adviseur. "Wolff is vrij om te dreigen, maar ik denk dat hij ook naar zijn voorvleugel moet kijken. Er zijn opnames waarop te zien is dat de voorvleugel op drastische wijze dicht bij de grond komt", aldus de Oostenrijker, die fel van leer trekt en de dreigementen van Mercedes 'vreemd' noemt.

"De FIA heeft namelijk besloten dat de regels, de tests, zullen worden gewijzigd. Die aanpassingen gaan in vanaf Franse Grand Prix. Dat is een zeer duidelijke regeling."

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull