Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull bevestigt mogelijk protest tegen 'flexibele' voorvleugel Mercedes

Als Mercedes in protest gaat tegen de achtervleugel van Red Bull, dan kunnen Toto Wolff en consorten meteen een protest om de oren terug verwachten. Helmut Marko heeft dat bevestigd.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes heeft afgelopen raceweekend bij monde van teambaas Toto Wolff duidelijk door laten schemeren dat er mogelijk een protest aan zit te komen tegen Red Bull. Als het team in Bakoe met de 'flexibele' achtervleugel aan de start verschijnt, dan is de kans aanwezig dat het protest door Mercedes wordt ingediend, zo benadrukte Wolff.

Eerder deze week zei Marko al dat Red Bull in dat geval misschien ook in protest zal tegen de voorvleugel van Mercedes, die in de ogen van het team van Max Verstappen ook te flexibel is. Bovendien was hij geïrriteerd door de afhandeling van het probleem, omdat Mercedes in zijn ogen vorig jaar weg was gekomen met het DAS-systeem.

Twee dagen na die uitspraken laat hij in gesprek met Motorsport-Total geen ruimte meer voor een andere interpretatie. Hij bevestigt expliciet dat er bij een protest van Mercedes meteen een protest van Red Bull terug de andere kant op zal worden geslingerd.

Hij benadrukt daarbij nogmaals: "Onze Red Bull-bolide heeft, net als vele andere wagens, de tests van de FIA doorstaan en voldoet dus aan de regels."

"Volgens mij is het nog steeds de FIA die de procedure bepaalt", vervolgt de adviseur. "Wolff is vrij om te dreigen, maar ik denk dat hij ook naar zijn voorvleugel moet kijken. Er zijn opnames waarop te zien is dat de voorvleugel op drastische wijze dicht bij de grond komt", aldus de Oostenrijker, die fel van leer trekt en de dreigementen van Mercedes 'vreemd' noemt.

"De FIA heeft namelijk besloten dat de regels, de tests, zullen worden gewijzigd. Die aanpassingen gaan in vanaf Franse Grand Prix. Dat is een zeer duidelijke regeling."

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"