Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull declasseert concurrentie met snaarstrakke dubbelzege in kantlijnkampioenschap

Max Verstappen wist er in Spanje maar nipt met de overwinning vandoor te gaan en Red Bull Racing lijkt de dominantie van 2023 kwijt te zijn, maar de Oostenrijkse renstal domineert in ieder geval nog wel in een ander lijstje.

Verstappen race Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing staat al jaren bekend als hét team met de beste pitstops en dat is niet geheel zonder reden. Ook tijdens de Grand Prix van Spanje toonde de Oostenrijkse renstal weer aan waarom juist zij met die titel mogen pronken, want het team ging er op het Circuit de Barcelona-Catalunya uiteindelijk met de DHL Fastest Pit Stop Award vandoor. 

Max Verstappen was in dit geval de gelukkige, want na een pitstop van maar 1.92 seconden kon de Nederlander zijn weg alweer vervolgen. De op één na snelste pitstop van de race in Spanje staat ook op naam van Red Bull, want de stop van Sergio Perez duurde precies 2 seconden. 

De stop van Verstappen was, in ieder geval naar verhouding, veruit de snelste van de hele race en tevens de enige die onder de twee seconden bleef. Sterker nog, Red Bull heeft het met deze pitstop zelfs zo goed gedaan dat ze nog dicht in de buurt kwamen van het uit de boeken rijden van een eigen seizoensrecord. 

De Oostenrijkse renstal heeft de lat dit seizoen al vroeg hoog gelegd, want Red Bull zette hun pitstop-record van dit seizoen neer tijdens de Grand Prix van China. Verstappen hoefde toen maar 1.90 seconden te wachten tot hij zijn weg weer kon vervolgen, mét een setje hagelnieuwe harde banden. 

Red Bull heeft de afgelopen tien races maar liefst zeven keer de snelste pitstop neergezet en staat daarmee met een ruime voorsprong bovenaan het lijstje. Ferrari ging er de overige drie races vandoor met de pitstop-award van DHL, waarvan de pitstop van 1.94 seconden tijdens de Grand Prix van Miami de snelste was. 

Bekijk hieronder de top tien van de DHL fastest pit stop award van de GP van Spanje:

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership