Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull eist excuses van concurrentie na ontvangen zware straf

Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt, dan is het niet zijn eigen team, maar zijn rivalen die door het stof gaan. Andere partijen hebben Red Bull namelijk onterecht door het slijk gehaald.

Verstappen Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

7 miljoen dollar boete en 10% minder testtijd in de windtunnel en qua computersimulaties. Dat is de straf die Red Bull van de FIA heeft gekregen nadat ze het budgetplafond in 2021 met 1,6% (of 0,3% als ze een bepaalde belastingteruggave fatsoenlijk hadden verwerkt in de financiële cijfers).

Uiteindelijk leek de overtreding mee te vallen, zeker als je het vergelijkt met de bedragen die enkele weken geleden rond zongen. Het ging over bedragen 7 tot soms wel tien 10 miljoen dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez over de cap zou zijn gegaan.

Daar bleek niets van waar en dus reageert Christian Horner ook gepikeerd als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd of zijn team van plan is om haar excuses aan te bieden voor de overtreding die ze zijn begaan.

"Om eerlijk te zijn denk ik dat wij excuses tegoed hebben van enkele rivalen!", hekelt hij. "Dat vanwege sommige claims die zij hebben gemaakt. Wij bieden onze excuses niet aan voor hoe we het hebben gedaan, voor de manier waarop we hebben gehandeld."

"Wat we wel incasseren, is dat we onze les moeten leren en dat er mogelijk fouten zijn gemaakt in de stukken die we hebben ingeleverd. Achteraf kan iedereen een specialist zijn, maar er was geen sprake van opzet."

Red Bull aan de schandpaal

Horner vindt dat Red Bull onterecht zwart is gemaakt in de media door haar concurrenten. Het is nu tijd om de zaak af te sluiten en door te gaan, want er is al veel schade aangericht.

"We hebben niet oneerlijk gehandeld en van valsspelen is absoluut geen sprake, al zijn we daar wel door iedereen van beschuldigd. Daarom vind ik niet dat we onze excuses aan moeten bieden. Er zijn wel lessen die geleerd kunnen worden."

"We zijn in het openbaar aan de schandpaal gehangen vanwege de beschuldigingen die andere teams hebben gemaakt. Onze coureurs zijn uitgejoeld en de reputatieschade die door al die beschuldigingen is ontstaan, is significant. Het is nu tijd dat dat ophoudt en we verder gaan.

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"