Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull eist excuses van concurrentie na ontvangen zware straf

Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt, dan is het niet zijn eigen team, maar zijn rivalen die door het stof gaan. Andere partijen hebben Red Bull namelijk onterecht door het slijk gehaald.

7 miljoen dollar boete en 10% minder testtijd in de windtunnel en qua computersimulaties. Dat is de straf die Red Bull van de FIA heeft gekregen nadat ze het budgetplafond in 2021 met 1,6% (of 0,3% als ze een bepaalde belastingteruggave fatsoenlijk hadden verwerkt in de financiële cijfers). Uiteindelijk leek de overtreding mee te vallen, zeker als je het vergelijkt met de bedragen die enkele weken geleden rond zongen. Het ging over bedragen 7 tot soms wel tien 10 miljoen dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez over de cap zou zijn gegaan. Daar bleek niets van waar en dus reageert Christian Horner ook gepikeerd als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd of zijn team van plan is om haar excuses aan te bieden voor de overtreding die ze zijn begaan. "Om eerlijk te zijn denk ik dat wij excuses tegoed hebben van enkele rivalen!", hekelt hij. "Dat vanwege sommige claims die zij hebben gemaakt. Wij bieden onze excuses niet aan voor hoe we het hebben gedaan, voor de manier waarop we hebben gehandeld." "Wat we wel incasseren, is dat we onze les moeten leren en dat er mogelijk fouten zijn gemaakt in de stukken die we hebben ingeleverd. Achteraf kan iedereen een specialist zijn, maar er was geen sprake van opzet."

Red Bull aan de schandpaal

Horner vindt dat Red Bull onterecht zwart is gemaakt in de media door haar concurrenten. Het is nu tijd om de zaak af te sluiten en door te gaan, want er is al veel schade aangericht. "We hebben niet oneerlijk gehandeld en van valsspelen is absoluut geen sprake, al zijn we daar wel door iedereen van beschuldigd. Daarom vind ik niet dat we onze excuses aan moeten bieden. Er zijn wel lessen die geleerd kunnen worden." "We zijn in het openbaar aan de schandpaal gehangen vanwege de beschuldigingen die andere teams hebben gemaakt. Onze coureurs zijn uitgejoeld en de reputatieschade die door al die beschuldigingen is ontstaan, is significant. Het is nu tijd dat dat ophoudt en we verder gaan.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst