Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull en Vettel flirten openlijk met elkaar

Kan Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen een verrassende overstap maken naar Red Bull? Christian Horner kan in ieder geval weinig begrip opbrengen voor Ferrari, dat na dit seizoen niet langer met zijn voormalige pupil samen wil werken.

Na het seizoen 2020 zal Sebastian Vettel niet meer voor Ferrari uitkomen. De Duitser moet op zoek naar een nieuw Formule 1-zitje, maar zijn kansen lijken klein. Of gloort er aan de horizon misschien toch een Red Bull-stoeltje? In dat geval zou hij terugkeren bij het team waar hij al zijn grote successen kende. Van 2010 tot en met 2013 werd hij vier keer op rij wereldkampioen. Christian Horner hoopt hardop dat zijn voormalige protegé in de sport blijft. Hij had niet verwacht dat Ferrari zo met Vettel om zou gaan. "Bij Red Bull hebben we zoveel speciale herinneringen samen met Seb. We hebben samen een geweldige tijd gehad." "Als hij de sport verlaat, dan zou dat een enorm verlies zijn voor Formule 1. We hadden nooit verwacht dat hij plots op de markt zou zijn, we hadden nooit verwacht dat Ferrari zo meedogenloos met hem om zou gaan en hem geen nieuw contract aan zou bieden", zo vertelt de Brit tegenover ServusTV . Horner heeft Vettel hoog zitten, net als zijn huidige stercoureur Max Verstappen. "Max en Seb zijn beide fantastische coureurs om mee te werken. We hebben prachtige tijden gekend. We hadden destijds een zeer goede relatie met Seb, net zoals de relatie met Max nu ook heel goed is. Alex ontwikkelt zich ook prima. Zoals ik zei, de timing van Seb zijn vertrek was onverwacht." Nu is Vettel dus zoekende naar een nieuw team voor 2021. Dat doet hij zoals altijd zonder zaakwaarnemer, zo vertelt hij. "Ik voer alle gesprekken zelf. Als je al zo lang in de sport rondloopt, dan ken je iedereen. Ik laat niet iemand anders namens mij bellen naar Christian enzo. Iedereen kent elkaar." Met Helmut Marko sprak de Duitser ook veelvuldig, zelfs meteen nadat hij net nieuws over zijn Ferrari-contract ontving. "Niet omdat ik meteen over een Red Bull-contract wilde onderhandelen hoor, maar omdat ik heel goed met Helmut op kan schieten. Ik heb zijn advies gevraagd en de situatie aan hem voorgelegd", aldus de viervoudig wereldkampioen. Zie jij de overstap van Vettel naar Ferrari gebeuren? Laat je reactie hieronder achter in de poll.

Weet Red Bull zich dit weekend al te revancheren? Max Verstappen had immers een serieuze kans om de eerste race te winnen. Autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers bespreken dit en nog veel meer samen met host Thomas van Groningen in de RacingNews365 F1-podcast, hieronder te beluisteren.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'