Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Red Bull gebruikte research van Mercedes om Ferrari te betrappen

Een nieuwe twist in de soap rondom de Ferrari-motor en het mogelijke valse spel van de Scuderia. Red Bull heeft in aanloop naar de Grand Prix van Brazilië uit de doeken gedaan dat het informatie van Mercedes heeft gebruikt om de Italiaanse renstal te betrappen.

Vettel Leclerc VS 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In aanloop naar de Grand Prix van Mexico stapte het Formule 1-team van Red Bull ineens met een bijzondere en zeer specifieke vraag af op de FIA. De Oostenrijkse equipe wilde weten of het legaal was om de stroom van brandstof op wat voor manier dan ook te vergroten, om zo meer motorvermogen te creëren. De FIA verklaarde hierop dat er in dit geval geen sprake is van een grijs gebied, maar het uiterst illegaal en in strijd met de technische reglementen is.

Toen Ferrari een race later in de Verenigde Staten ogenschijnlijk ineens zijn snelheidsvoordeel van de laatste maanden was kwijtgeraakt, begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien. Red Bull, dat hiermee in de veronderstelling was Ferrari te hebben betrapt op vals spel, had zijn oordeel snel klaarliggen, Mercedes wilde nog geen harde uitspraken doen.

Inmiddels blijkt echter dat het juist de Duitse renstal is geweest die in eerste instantie de aanname heeft gedaan dat waar Ferrari zich mee bezig hield niet door de beugel kon. In een reactie aan Auto Bild vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko namelijk het volgende. "Mercedes had onderzoek gedaan op dit gebied, wij hadden de ballen om daarmee naar de FIA te gaan en een officieel verzoek in te dienen."

Hoewel Ferrari in Austin, Texas ineens een gebrek had aan snelheid, kan er nog niet worden bepaald of de Scuderia inderdaad vals speelde gedurende het seizoen. Immers presteerde de Italiaanse renstal niet onder ideale omstandigheden – zo had het bijvoorbeeld gekozen voor een afstelling met meer neerwaartse druk, viel Sebastian Vettel uit met technische problemen en reed Charles Leclerc in de race met een oude motor. Aankomend weekend zal de aap mogelijk uit de mouw komen.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen