Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull gelaakt na rel tussen Verstappen en Perez: "Zij hebben dit veroorzaakt"

Max Verstappen negeerde teamorders van Red Bull en liet Sergio Perez niet voorbij. Jenson Button vraagt zich af hoe het team het zo ver heeft laten kunnen komen.

Jenson Button was verbaasd door de actie van Max Verstappen, die in Brazilië zijn teamgenoot niet voorbij liet, terwijl het ging om plek zes en zeven. De twee extra punten hadden Sergio Perez kunnen helpen in de strijd met Charles Leclerc. In Abu Dhabi zal de Mexicaan voor de Ferrari-coureur moeten eindigen om die tweede plek te veroveren. Button hoopt dat alles naar buiten komt en op tafel komt te liggen, want op deze manier is het Verstappen die er slecht uit ziet. "Ik ben meer verbaasd over de reactie van Checo, die zei dat we zagen hoe Max echt was. Het is een lastige zaak, want we horen slechts een kant van het verhaal. We horen niet wat de redenen van Max zijn." "Het komt niet heel best over. Verstappen zegt dat hij zijn redenen heeft, maar als we de redenen niet horen, dan denkt iedereen dat hij egoïstisch is en dat hij niet aan zijn teamgenoot denkt", zo vertelt hij op maandag bij Sky Sports . "Ik las dat het misschien zou gaan om Monaco en dat Max boos was dat Checo tijdens de kwalificatie in de muur eindigde. Misschien was hij boos dat hij daardoor Perez voor moest laten, of misschien dacht hij dat Perez wel heel makkelijk de muur raakte", schetst de oud-coureur een veelgehoorde theorie.

Vraagtekens bij Red Bull

Wat Button niet snapt, is dat Red Bull dit relletje niet vooraf al in de kiem had gesmoord. Was deze hypothetische situatie, waarbij Max mogelijk Checo van dienst kon zijn in de strijd om P2, intern nog niet besproken? "Max had zich van zijn goede kant kunnen laten zien. De wereldkampioen die op zij gaat zodat zijn teamgenoot voor P2 in het kampioenschap kan strijden..." "Je moet toch vragen zetten bij Red Bull. Hebben ze dit vooraf wel besproken? Max zei (op de radio, red.) dat hij eerder al had gezegd dat hij het niet zou doen, dus waarom vraagt Red Bull het dan? Je krijgt het gevoel dat ze het niet intern hebben besproken voor het raceweekend en dat lijkt het grotere probleem. Red Bull heeft deze situatie veroorzaakt en dit is absoluut slechte marketing." "Het is echt zonde, want het had het perfecte einde kunnen zijn voor de race. Aan het begin zagen we het incident tussen Max en Lewis en dat zien we natuurlijk niet graag. Om dan daarna te zien dat hij Perez voorbij laat en zegt 'hier, heb wat extra punten, zodat we eerste en tweede kunnen finishen in het kampioenschap', was geweldig geweest. Maar dat is niet het verhaal dat we nu hebben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"