Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull gooit testschema Verstappen en Perez om na problemen

Sergio Perez zal ook donderdagmiddag in de RB20 stappen. Eigenlijk zou Max Verstappen instappen, maar door problemen bij de Mexicaan en met het F1-circuit, mag hij ook in de middag achter het stuur kruipen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nadat Max Verstappen de gehele woensdag voor zijn rekening nam, zou de Nederlander donderdagmiddag weer in actie moeten komen. Het plan was namelijk om de RB20 te delen met Sergio Perez, die in de ochtend zijn ronden mocht maken. Vervolgens zou de Mexicaan op vrijdag de hele dag testen, maar door dat plan gaat nu een streep.

Problemen Red Bull en F1

Red Bull begon de ochtend namelijk met problemen, waardoor Sergio Perez in de eerste twee uur niet verder kwam dan 19 ronden. Daarna moest hij net als de rest weer naar binnen, omdat er een putdeksel los was gekomen en de baan gerepareerd moest worden.

De ochtendsessie werd daarom een uur eerder dan gepland afgevlagd. Het betekende dat Checo slechts twintig ronden had kunnen rijden voordat hij het stuurtje weer overgaf aan Verstappen. Geen fijn begin. Verstappen reed gisteren bijvoorbeeld 140+ ronden in een dag tijd.

Red Bull heeft er nu voor gekozen om Perez de hele donderdag te geven en de vrijdag te verdelen over Verstappen en de Mexicaan. Waarschijnlijk wordt het dan Checo in de ochtend en Verstappen in de middag.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China